Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

572 23 2de Dana Purgaru

Persoanele care folosesc reţelele de socializare au şanse cu 32% mai mari de a se gândi să-şi părăsească partenerul de viaţă, atrage atenţia un studiu realizat în Statele Unite.

Timpul petrecut pe internet crește rata divorțurilor

Investigând corelaţia dintre utilizarea reţelelor de socializare, problemele în căsnicie şi divorţ, cercetătorii de la Boston University au ajuns la concluzia că Facebookul, în mod special, este corelat cu existenţa problemelor în cuplu şi cu rata divorţurilor. Cercetătorii au comparat rata divorţurilor în 43 de state americane între anii 2008 şi 2010, constatând că o creştere cu 20% a numărului utilizatorilor de Facebook într-un stat putea fi corelată cu o creştere de 2,18% a ratei divorţurilor, independent de alţi factori, precum existenţa/lipsa unui loc de muncă, vârsta, rasa. Studiul a avut ca scop înţelegerea felului în care noile tehnologii de comunicaţii afectează comportamentul uman. Utilizarea reţelelor de socializare este un predictor al ratei divorţurilor, spun specialiştii.

Reţelele de socializare diminuează nivelul de mulţumire

Autorii cercetării au mai examinat şi un set de date colectate în 2011 de cercetătorii de la University of Texas, privind 1.160 de persoane căsătorite, cu vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani, care au fost întrebate cât de fericite erau în căsnicie. Cei care nu utilizau reţelele de socializare au declarat că erau mai mulţumiţi de căsniciile lor (cu 11,4% în medie), faţă de cei care utilizau intens aceste site-uri. În cazul acestora din urmă, era cu 32% mai probabil ca ei să se gândească să îşi părăsească partenerii.