Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

582 23 4de Dana Purgaru

Se pare că nu degeaba se spune că dragostea trece prin stomac. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că secretul unei relaţii reuşite chiar constă în alimentaţia partenerilor de cuplu.

S-a folosit o păpuşă voodoo

Oamenii de ştiinţă spun că într-o relaţie este important ca ambii parteneri să mănânce destul şi sănătos pentru ca nivelul de glucoză în sânge să nu scadă. O astfel de fluctuaţie îi face pe oameni să fie mai agresivi în relaţia de cuplu și să manifeste diverse toane. Aşadar, atunci când partenerul de viaţă devine dificil, trebuie aflat mai întâi dacă a luat masa. Glucoza este un zahăr esenţial creierului, o importantă sursă de energie. Dacă organismul nu primeşte destulă hrană, respectiv destulă glucoză, autocontrolul va avea de suferit, spun cercetătorii de la Universitatea de Stat Ohio. Aceştia au testat modul în care nivelul scăzut de glucoză duce la tendinţe agresive între parteneri. Timp de 21 de zile, 214 participanţi, adică 107 cupluri heterosexuale, şi-au măsurat în fiecare dimineaţă şi seară nivelul de glucoză din sânge. Apoi, îniante de culcare, ei au fost rugaţi să folosească o păpuşă voodoo în care să înfingă mai multe ace, în funcţie de cât de furioşi erau pe partener. Totul avea să se desfăşoare într-un cadru privat şi să fie înregistrat. La finalul celor 21 de zile, subiecţii au concurat cu partenerii lor la un joc, iar cei care câştigau aveau să-şi pedepsească partenerul obligându-l să asculte sunete intense, neplăcute. În urma acestui experiment, cercetătorii au observat că există o legătură clară între numărul de ace înfipte în păpuşa voodoo şi nivelul scăzut de glucoză.

Add comment


Security code
Refresh