Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

599 19 1de Dana Georgescu

Distanța din pat dintre cei doi parteneri de viață spune foarte multe despre relația lor de cuplu, despre sentimentele lor şi despre cât de puternică este această legătură.

Cei care dorm faţă în faţă sunt mulţumiţi de legătura lor amoroasă

În urma unui studiu la care au luat parte 1.100 de oameni, cercetătorii de la Universitatea Hertfordshire au aflat detalii interesante. 42% dintre cupluri dorm spate în spate, 31% în aceeaşi direcţie şi doar 4% faţă în faţă. În privinţa distanţei, 34% se ating în somn şi 12% dorm foarte aproape unul de altul. Partenerii care dorm la o distanţă de cel mult 2,5 cm unul de altul sunt mai fericiţi decât cei care păstrează în somn o distanţă mai mare. De asemenea, toţi cei care au spus că dorm cu faţa la partener au declarat că sunt foarte mulţumiţi de relaţia lor.

Atingerea joacă un rol însemnat

Şi atingerea este foarte importantă în somn. Astfel, cuplurile care se ating, chiar dacă nu dorm faţă în faţă, au o relaţie mult mai împlinită decât cele care nu se ating. Cercetarea a fost coordonată de psihologul Richard Wisemna, şi rezultatele au fost prezentate în cadrul Edinburgh International Science Festival. Acesta este primul studiu care arată legătura între poziţia de somn şi relaţia de cuplu.

Add comment


Security code
Refresh