Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

625 25 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Atunci când o relație de tinerețe este stabilă, cei implicați în ea care au încă probleme emoționale se manifestă în două moduri: suprimă emoțiile sau supraestimează „partea bună” a lucrurilor.

„Fața de poker” și echilibrarea balansului

Cercetătorii de la Universitatea Washington, din St. Louis, au efectuat un studiu în cadrul căruia s-a observat comportamentul tinerilor cu vârste între 18 şi 25 de ani aflați în relații stabile atunci când au în față obstacole emoționale. Autorii și-au propus să estimeze cum percep subiecții felul în care partenerii lor de cuplu își gestionează emoțiile. Rezultatele au fost cel puțin interesante: a reieșit că, per ansamblu, există o manieră de a disimula - numită „fața de poker” - și o alta ce implică o rigidizare interioară și căutarea unui „fir de argint” care să echilibreze balansul emoțional de fiecare dată când este cazul.

Se trece repede la formula optimistă

S-a mai observat că partenerii de regulă subestimează de câte ori cel de lângă ei își suprimă emoțiile și, pe de altă parte, supraestimează capacitatea acestuia de a vedea „partea plină a paharului”. Cu alte cuvinte, nu există foarte multă disponibilitate de a plonja în profunzimea emoțiilor din cuplu, el sau ea preferând în general să treacă repede la partea în care totul este în regulă. „În interiorul cuplurilor fericite, partenerii se percep reciproc într-o lumină pozitivă, nu la fel o fac însă cei din cuplurile nefericite”, arată cercetătorul Lameese Eldesouky.

ATENŢIE! Bărbații își reprimă emoțiile mai mult decât femeile, ceea ce afectează relațiile pe termen lung.