Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

de Maria Petrache

Ca să aflaţi dacă e îndrăgostit de dumneavoastră, trebuie să fiţi cu ochii pe ceas. În zilele noastre, ştiinţa poate calcula orice cu exactitate, inclusiv de cât timp are nevoie un bărbat pentru a se îndrăgosti de o femeie. Este vorba despre 8,2 secunde, după cum arată un studiu britanic. Astfel, dacă el se opreşte mai puţin timp asupra fizionomiei dumneavoastră, înseamnă că nu e aşa de interesat. Dar dacă atinge sau chiar depăşeşte bariera de 8 secunde, atunci lucrurile sunt clare: este dragoste la prima vedere.

Ce puteţi face în cele 8 secunde
Când întâlniţi un bărbat profitaţi de cele 8 secunde magice în care se produce „îndrăgostirea”. Pare puţin, dar e suficient timp pentru a-l cuceri dacă puneţi în aplicare câteva strategii garantate.
Susţineţi-i privirea: urmăriţi-l cu atenţie când vorbeşte, priviţi-l cât mai des în ochi şi plimbaţi-vă privirea discret pe braţele şi pe pieptul său.
Zâmbiţi-i: bărbaţii preferă partenere de dialog mai degrabă vesele decât serioase. În acest context, zâmbetul reprezintă o armă de seducţie.
Fiţi naturală: relaxaţi-vă şi nu încercaţi să jucaţi un rol. El trebuie să vă vadă aşa cum sunteţi cu adevărat. Destindeţi-vă, folosiţi gesturi delicate şi fiţi cât mai feminină.
Plimbaţi-vă mâna prin păr: jucându-vă cu şuviţele îi veţi transmite că sunteţi interesată de el, că vă conştientizaţi calităţile fizice şi vreţi să îi atrageţi atenţia...

Ce se întâmplă în organism?
Unii cercetători au studiat transformările din corp generate de dragoste. E vorba despre un cocteil de feromoni, acei hormoni care indică „chimia” dintre două persoane, dopamină, substanţa care vă motivează să treceţi la atac, şi endorfine, cele care induc o stare de bine. Această cascadă de emoţii se petrece brusc şi are efecte pe termen lung.

Dragostea chiar durează trei ani?
Unii psihologi susţin că dragostea ar dura numai trei ani, până se consumă chimia dintre parteneri. Teoria spune că, după această perioadă, nu mai există atracţie sexuală, de aici şi nenumăratele probleme de cuplu. Cum rămâne însă cu cei care sunt împreună de zeci de ani şi spun că se iubesc ca la început? Se poate ca, în cântărirea sentimentelor, cercetătorii să se înşele, iar dragostea să dureze chiar şi o viaţă...

Add comment


Security code
Refresh