Main menu

header

Frunzele de busuioc grăbesc vindecarea ulcerului bucal

546 6 1de Carmen Ciripoiu

Zonă bogat vascularizată, mucoasa bucală se apără destul de bine de factorii externi care-o pot afecta. Dar există și cazuri când echilibrul acesteia se poate modifica. Care este soluția? Remediile naturiste!

Zămoşiţa alungă parametrita

546 8 1de Raluca Grințescu

Parametrita cronică este o complicaţie a metroanexitelor, manifestată îndeosebi prin dureri. Cea acută se tratează în spital, ca şi cea cronică.

Farmacist Ion Bobaru: „Cremele cu tescovină încetinesc fenomenul de îmbătrânire“

546 10 1de Carmen Ciripoiu

Deghizată într-o apariție modestă, tescovina este cel mai puternic antioxidant descoperit până acum, remediile pe bază de boască având efecte benefice atât asupra inimii, cât și a vaselor de sânge, resveratrolul prezent din abundență fiind de 50 de ori mai puternic decât vitamina E. Care sunt cele mai bune forme de administrare ale tescovinei ne spune farmacist Ion Bobaru, omul care a reușit să o transforme în medicamente naturale de excepție.

Compresele cu hrean îmbunătăţesc circulaţia periferică deficitară

546 11 1de Carmen Ciripoiu

Problemele de circulație ale sângelui la nivelul extremităților se observă chiar și la cea mai mică schimbare a temperaturii. Cine rezolvă aceste situații neplăcute? Remediile naturiste.

Anasonul stimulează secreţia de lapte

546 9 1de Carmen Ciripoiu

Originar din Orient, anasonul este un condiment iubit atât pentru mirosul și gustul său deosebit de puternice, dar și pentru excepționalele sale virtuți vindecătoare. Pentru că anasonul și-a câștigat reputația de tonic de excepție, antispasmodic, ajută digestia, combate balonarea, el are efect purgativ, crește pofta de mâncare, stimulează secreția de lapte și omoară viermii intestinali.

Plante-minune care alungă stresul şi insomniile

545 06 1de Cătălina Tăgârță

Stresul, tulburările de somn, stările de anxietate sunt probleme la ordinea zilei în societatea actuală. Acestea pot afecta pe oricine: de la adulți (care zilnic au motive de stres la serviciu, acasă, în trafic etc.) și vârstnici (frământați de griji sau de boli) până la copii (care se confruntă cu dificultăți de adaptare în situații noi, precum intrarea la grădiniță sau la școală, examenele, mutarea într-o altă locuință). Pentru combaterea stresului și insomniilor vă puteți baza cu încredere pe remediile naturiste, care sunt blânde și eficiente.

Abcesele perianale dispar cu seminţe de grâu

545 08 1de Raluca Grințescu

Abcesul perianal este o complicaţie dureroasă apărută la nivelul anusului în urma unei acumulări de puroi ce rezultă din infecţia glandelor anale. Deşi nu este o problemă serioasă din punct de vedere medical, aceste tipuri de probleme pot fi extrem de dureroase şi inconfortabile. Spre deosebire de hemoroizi externi şi hemoroizi interni, un abces perianal se poate trata doar chirurgical în cele mai multe cazuri. Este vorba despre o procedură simplă şi nedureroasă de drenaj sau, în cazuri mai grave, de operaţie sub anestezie generală, urmată de tratament cu analgezice. Există însă şi remedii naturiste care să rezolve această afecțiune.

Migdalele previn căderile de calciu

545 09 2de Daniela Anton

Delicioase şi extrem de sănătoase, migdalele reprezintă gustarea perfectă. Iar beneficiile consumului acestor fructe nu se opresc aici: protejează inima, creierul, favorizează digestia şi stimulează imunitatea.

Caperele contribuie la tratamentul impotenţei

545 09 1de Carmen Ciripoiu

Bogate în antioxidanți, dar și în vitamina C, caperele nu sunt doar un condiment potrivit pentru a da savoare celor mai gustoase preparate culinare, ci și un ajutor de nădejde în tratarea multor boli.

Doctor Violeta Pârvu: „Infecţiile respiratorii pot fi combătute cu tinctură din echinacea“

545 10 1de Carmen Ciripoiu

Scăderea temperaturilor și umezeala din atmosferă fac posibilă o rapidă răspândire și instalare a afecțiunilor sistemului res- pirator, o principală poartă de intrare a virusurilor și a bacteriilor în organism. Cât de mult ajută natura în vindecarea acestor afecțiuni ne spune dr. Violeta Pârvu (foto), medic specialist medicină de familie, competență afitoterapie și ayurveda.

Sucul de gutui Panaceu al insuficienţei pancreatice

545 11 2de Carmen Ciripoiu

Frumoasele şi pufoasele gutui, considerate încă de acum 4.000 de ani fructe magice, sunt nu doar alimente delicioase, ci şi adevărate comori în ceea ce priveşte întrebuinţările lor terapeutice.