Main menu

header

Leacurile miraculoase ale călugăriţei Hildegard Busuiocul ajută persoanele cu dificultăţi de vorbire

536 6 1de Carmen Ciripoiu

Cu 1.000 de ani în urmă, Hildegard von Bingen, o călugăriță de origine germană, a descris în detalii incredibile leacurile folosite în terapia naturistă de astăzi. Verificate în timp, specialiștii au constatat că rețetele sale sunt de mare valoare, iar aceasta a intrat în rândul pionierilor medicinei alternative care au promovat o alimentație corectă și un stil de viață sănătos.

Turiţa vine de hac laringitei

536 8 3de Carmen Ciripoiu

Descoperită în secolul I î.Hr. și nelipsită din farmacia bunicilor, turița ne uimește și astăzi cu incredibilele sale puteri împotriva afecţiunilor ficatului, tulburărilor digestive, bolilor de rinichi, gutei şi reumatismului.

Kumquatul scade colesterolul rău

536 8 1de Raluca Grințescu

Fructul de kumquat a fost inclus la început în familia citricelor şi ulterior separat de aceasta şi inclus în familia Fortunella, care conţine mai multe specii asiatice. Numele său înseamnă „fruct oval”, provenind de la „kin chantu”, fiind una dintre formele utilizate în Asia pentru a descrie această familie de fructe.

Micşunelele ruginite înlătură herpesul

536 9 1de Carmen Ciripoiu

Vezicule mici, aşezate laolaltă, în grămezi, cu senzaţie de arsură şi prurit. Nesuferitul herpes a apărut! Cum scăpați de el? Cu ajutorul celor mai bune plante pe care natura ni le pune la dispoziție.

Fitoterapeut Liviu Buluş: „Coacăzele şi murele reduc riscul formării de cheaguri“

536 10 1de Cătălina Tăgârță

Lezarea arterelor coronare prejudiciază hrănirea muşchiului inimii, aşa cum se întâmplă în bolile cunoscute sub numele de angină pectorală, infarct miocardic, cardiopatie ischemică cronică. Din fericire, toate aceste probleme pot fi prevenite cu ajutorul remediilor din natură, despre care ne-a vorbit fitoterapeutul și nutriționistul Liviu Buluș (foto; www.mentormacro.com, telefon: 0744.348.983).

Remedii naturiste pentru abcesul dentar

536 11 3de Raluca Grințescu

Abcesul dentar este cauzat de caria dentară care progresează de la suprafaţa dintelui spre profunzime şi ajunge la pulpa dentară, după ce a distrus smalţul. Se manifestă cu dureri violente, care pot ceda la un moment dat, dar procesul nu este stins. Mucoasa bucală se bombează în dreptul dintelui bolnav, ca un bob de mazăre, iar gingia este congestionată şi, uneori, albicioasă. Pentru a combate această afecţiune, vă oferim câteva remedii naturiste.

Decoctul de plămânărică vindecă tuberculoza

536 11 2de Carmen Ciripoiu

V-ați gândit vreodată cum arată o plantă cu flori de trei culori? Roșu sânge, violet și albastru? E o minune a naturii. Plămânărica însă nu numai că ne fascinează cu frumusețea ei, dar ne și vindecă, fiind recunoscută ca unul dintre cele mai bune remedii existente până în prezent în afecțiunile respiratorii și în cele urinare.

Susanul face sânii mai mari

536 11 1de Elena Şerban

Scăpaţi de cancer de piele, de hipertensiune arterială sau de artrită cu ulei de seminţe de susan. Acestea sunt doar câteva dintre afecţiunile ce pot fi tratate şi uneori chiar eliminate cu un leac la îndemâna oricui.

Cele mai bune remedii populare ruseşti Menstruaţiile dureroase, rezolvate cu coada-calului

535 6 1de Carmen Ciripoiu

Păstrând tradiția începută pe vremea țarilor, medicina populară rusă continuă și astăzi să deţină cele mai incredibile remedii naturiste, mulți medici recunoscând superioritatea vindecătorilor în ceea ce privește tămăduirea cu plante.

Ceaiul de lipicioasa elimină toxinele din organism

535 8 2de Carmen Ciripoiu

După ce în Antichitate a fost considerată unul dintre cele mai puternice afrodiziace, lipicioasa a stat la baza multor rețete populare pentru cazuri de psoriazis, eczeme, diferite procese inflamatorii, acnee, tăieturi, zgârieturi, dar și înţepături de insecte. Acum, fitoterapeuții o consideră unul dintre cele mai bune leacuri pentru întărirea imunităţii sau pentru ameliorarea problemelor legate de afecţiunile sistemului respirator.

Mugurii cruzi de brad reglează pofta de mâncare

535 8 1de Carmen Ciripoiu

Nu costă nimic, dar vindecă o mulțime de boli. Mugurii de brad, căci despre ei este vorba, sunt minunile vegetale care ne încântă, dar ne vin și în ajutor.