Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

545 11 1de Carmen Ciripoiu

Sursă importantă de vitamina C, B5, potasiu, polifenoli, antioxidanţi şi fibre, rodiile au efect antibacterial, previn maladiile virale, răceala şi gripa, precum şi apariţia cancerului de sân și acţionează ca un medicament şi în cazurile de cancer de prostată, diabet, limfom şi tuse uscată.

Decoctul vă scapă de limbrici

Specialiștii spun că sucul de rodii este unul dintre cei mai buni aliați ai organismului în lupta cu multe boli, fiind un bun diuretic pentru organism, fiind indicat mai ales persoanelor care suferă de tulburări ale sistemului urinar. Decoctul din scoarţă de rodie se recomandă în tratarea teniei, a diareii şi a limbricilor. În ceea ce privește scoarța, aceasta este unul dintre cele mai indicate tratamente contra dizenteriei. Se macină una-două linguriţe cu scoarţă şi se pun în 250 ml apă. Se lasă la fiert un sfert de oră, apoi se strecoară, se adaugă puţină miere şi se consumă o jumătate de linguriţă, de trei-patru ori pe zi.

Stopează hemoragiile

Rodiile sunt eficiente şi în combaterea cancerului şi în încetinirea procesului de îmbătrânire, consumul lor stimulând activitatea enzimelor, ce protejează împotriva deteriorării celulelor. În cazul rănilor deschise şi sângerânde se presară pe locul afectat praf de scoarţă sau chiar rodia proaspătă, efectul fiind oprirea sângerării şi dezinfectarea rănii. Intern se consumă sub formă de praf o jumătate de linguriţă cu pulbere, pentru oprirea hemoragiilor interne. Pentru a scăpa de pistrui sau de petele de pe piele amestecaţi o linguriţă cu suc de rodii cu o linguriţă cu smântână şi aplicaţi masca pe faţă timp de 15 minute, apoi clătiţi-vă cu apă călduță.

PONT. O singură rodie pe zi asigură 40% din doza recomandată de vitamina C pentru adulți.

Rodiile calmează durerile de stomac și sunt utile în stimularea poftei de mâncare persoanelor cu apetit scăzut

Add comment


Security code
Refresh