Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

545 09 1de Carmen Ciripoiu

Bogate în antioxidanți, dar și în vitamina C, caperele nu sunt doar un condiment potrivit pentru a da savoare celor mai gustoase preparate culinare, ci și un ajutor de nădejde în tratarea multor boli.

Luptă cu anemia

Potrivit medicinei populare, folosirea caperelor în regimul alimentar al bărbaților au un rol extrem de important în tratamentul impotenței. De asemenea, acestea au proprietăți și de ameliorare a funcțiilor ficatului, dar și de tratare a anemiei. Micuțele capere sunt de mare ajutor și pentru circulația sângelui, stimularea metabolismului, pentru oase și dinți sănătoși, datorită vitaminei K conținute. Vitaminele din complexul B și fibrele existente în acești muguri contribuie la menținerea sănătății tractului digestiv și a sistemului nervos, echilibrează nivelul de sânge și preîntâmpină apariția diabetului.

Stimulează circulația la nivelul scalpului

Caperele sunt utilizate la producerea mai multor produse cosmetice, pentru că tratează iritațiile pielii. Zdrobite ușor și aplicate pe piele, hidratează în profunzime, tratând roșeața, iritațiile și punctele negre. În cazul cuperozei se aplică frunze proaspete pe locul afectat sau pulpa fructelor. Tratamentul este excelent pentru a scăpa de vasele dilatate. În plus, vitamina B și fierul conținute de acești muguri sunt benefice pentru podoaba capilară, deoarece stimulează circulația la nivelul scalpului și previn căderea părului. Caperele sunt indicate și pentru tratarea diareii, a gutei, dismenoreei, lipsei poftei de mâncare, tusei, afecțiunilor renale.

SFAT. Din capere nu se fac nici ceaiuri, nici pulberi, ci se recomandă a fi consumate în mod regulat.

Mugurii nu se recomandă femeilor însărcinate, celor care alăptează și persoanelor care suferă în termen de 14 zile de intervenții chirurgicale

Add comment


Security code
Refresh