Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

546 9 1de Carmen Ciripoiu

Originar din Orient, anasonul este un condiment iubit atât pentru mirosul și gustul său deosebit de puternice, dar și pentru excepționalele sale virtuți vindecătoare. Pentru că anasonul și-a câștigat reputația de tonic de excepție, antispasmodic, ajută digestia, combate balonarea, el are efect purgativ, crește pofta de mâncare, stimulează secreția de lapte și omoară viermii intestinali.

Benefic pentru colonul iritabil

Semințele de anason sunt printre cele mai eficiente remedii împotriva meteorismului și a problemelor digestive, datorită efectului antiinflamator și de eliminare a gazelor din stomac. Se administrează o linguriță cu semințe de anason de trei ori pe zi, cu zece minute după masă. Persoanele care au probleme cu dantura pot folosi pulberea de anason obținută prin râșnirea semințelor, care se ține două minute sub limbă. În cazul balonării și al atoniei gastrice, dar și pentru inapetență, se ia un sfert de linguriță cu pulbere de anason cu un sfert de oră înainte de masă și după masă. Pulberea este, de asemenea, foarte bună și în tratarea diabetului. Se consumă 5 g pulbere proaspătă timp de 60 de zile, pentru scăderea glicemiei. Tratamentul ajută și la micşorarea valorilor colesterolului rău.

Ceaiul, întrebuinţat în infertilitate

Dacă tusea este cauzată de o infecție bacteriană se administrează ceai de semințe de anason și cimbru în cantități egale, uleiurile celor două plante ușurând rapid respirația. Când febra dă bătăi de cap bolnavului, se administrează infuzie din frunze sau semințe, obținută dintr-o jumătate de linguriță, la o cană cu apă clocotită. Preparatul se consumă călduț, în trei reprize, după masă. Atenție! Nu se păstrează de la o zi la alta. Ceaiul de anason este și un stimulent uterin puternic, care crește semnificativ libidoul, fiind de un real ajutor în combaterea infertilității și îmbunătățirea vieții sexuale la femei. Pentru eliminarea viermilor intestinali se consumă dimineața, pe stomacul gol, un ceai preparat din 10 g fructe de anason zdrobite și opărite cu 100 ml apă clocotită.

Anasonul este contraindicat în gastrite hiperacide, ulcer gastric și duodenal, enterocolite acute și cronice

Add comment


Security code
Refresh