Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

557 8 2de Carmen Ciripoiu

Apărute în urma exercitării forței gravitaționale în funcție de poziția corporală, în special a membrelor inferioare, fiind o consecință a insuficienței cardiace, edemele de stază cardiacă pot fi reduse considerabil cu leacuri naturiste.

Cătina mărește diureza

Unul dintre cele mai bune fructe indicate în edemele de stază cardiacă este mărul, consumat ca atare. Cătina este, de asemenea, recomandată cu succes, aceasta mărind diureza prin vasodilatarea produsă la nivel renal. Se folosește infuzie obținută din două lingurițe cu plantă, la o cană cu apă. Se consumă două-trei căni pe zi. Un diuretic puternic și folositor este și pepenele verde, consumat ca atare. Bogăția în potasiu face ca și cartoful să fie util în regimul cardiacilor cu edeme. Se consumă în preparate culinare ușoare. Și ceapa este excelentă, datorită faptului că diureza provocată de aceasta este însoțită de o eliminare masivă de clorură de sodiu. Se consumă în stare naturală, două cepe pe zi, sau se folosește tinctură de ceapă zdrobită, macerată zece zile într-o cantitate egală de alcool. Se administrează două lingurițe pe zi, înainte de masa de prânz și de cină.

Sparanghelul diminuează umflarea membrelor inferioare

Gulia este şi ea un diuretic moderat, ce contribuie la resorbția edemelor. Foarte bun este și pătrunjelul, în cazul acestuia, diureza fiind însoțită de efect declorurant. Se recomandă decoct din 50 g plantă, la un litru, două-trei căni pe zi, sau 100 g suc pe zi. De mare ajutor este și sparanghelul, care diminuează umflarea membrelor inferioare. Se consumă ca atare sau în preparate culinare dietetice. Un efect diuretic excepțional îl are și țelina. Se recomandă 100 ml suc de țelină înainte de micul dejun sau decoct obținut din 30 g plantă, la un litru de apă, două-trei căni pe zi. Efect favorabil îl are și usturoiul, minimum doi-trei căței pe zi. Și tot în tratarea edemelor de stază cardiacă, varza este un leac de nădejde. Se consumă 300-400 g pe zi, sub formă de salată, sau un pahar cu suc de varză zilnic.

Add comment


Security code
Refresh