Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

562 11 1de Oana Toma

Este un arbore care creşte la celălalt capăt al lumii, mai exact în Noua Zeelandă, şi numai în zona muntoasă nepoluată. Localnicii îi cunosc dintotdeauna virtuţile tămăduitoare. În Europa fac senzaţie mierea şi uleiul de Manuka.

Un antibiotic imbatabil

Mierea de Manuka, produsă de albinele „autohtone” care culeg nectarul florilor alb-roz, este considerată un antibiotic imbatabil: virusurile şi bacteriile combătute cu acest leac nu dobândesc rezistenţă la efectele sale. Dulcele remediu vindecă rănile deschise şi infectate, calmează tusea şi durerile în gât şi vă ajută să scăpați de răceală şi gripă, are rol antioxidant, antiinflamator şi antifungic şi fortifică sistemul imunitar. Vine de hac şi problemelor digestive (arsuri şi dureri de stomac, ulcere, gastrită, sindromul colonului iritabil, indigestie etc.) şi afecţiunilor gingivale.

Are proprietăţi antibacteriene

Uleiul esenţial de Manuka, obţinut din frunzele arborelui distilate cu abur, are, la rândul lui, proprietăţi antibacteriene, antifungice, antihistaminice, antialergene, cicatrizante; repară „daunele” produse de insecte veninoase (prin muşcături şi înţepături). Câţiva stropi picuraţi în aparatul de aromoterapie induc o stare de relaxare (detaliu ce-l recomandă insistent persoanelor hipertensive, a căror tensiune scapă de sub control la cea mai mică anxietate sau contrarietate).

Vă scapă de mătreaţă

Masând pielea capului cu degetele uşor înmuiate în ulei de Manuka puteţi să combateți mătreaţa şi să preveniți infecţiile scalpului. Una-două picături vă scapă de infecţiile urechii produse de fungi (ciuperci, micoze). Mai mult, uleiul esenţial de Manuka rivalizează cu industria produselor de îngrijire corporală, pentru că alungă mirosurile neplăcute ale corpului (izurile de transpiraţie, şi nu numai).

Add comment


Security code
Refresh