Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

565 9 1de Carmen Ciripoiu

Excelentă pentru sănătatea tractului urinar, ideală pentru sistemul circulator, detoxifiant de excepţie pentru organism. Aceasta este în doar câteva cuvinte cartea de vizită a fructului aronia, considerat de specialişti în acest moment drept cel mai puternic antioxidant.

Încetineşte procesul de îmbătrânire

Prin conţinutul bogat de minerale ca potasiu, calciu, fosfor, iod, fier, mangan, dar şi vitamine precum A, B1, B5, B6 sau K, aronia luptă cu radicalii liberi, responsabili de apariţia cancerului, a diabetului sau a bolilor cardiovasculare. De mare ajutor în aceste cazuri este sucul de aronia obţinut prin presare la rece imediat după recoltare, care se recomandă a fi un veritabil hipoglicemiant. Consumul de suc este, de asemenea, indicat în tratarea varicelor şi a hemoroizilor. La rândul lor, fructele de aronia sunt recomandate celor suferinzi de hipertiroidism, dar şi celor suferinzi de maladia Alzheimer, deoarece ameliorează şi încetineşte procesul de îmbătrânire.

Adjuvant în vărsat de vânt

Doar 100 g fructe de aronia acoperă necesarul de acid folic, de aceea sunt de mare ajutor şi femeilor însărcinate. Considerat cel de-al optulea superfruct al lumii, aronia are efecte benefice şi pentru aparatul respirator şi sistemul digestiv şi protejează ficatul de daunele chimice. În plus, aronia este indicată ca adjuvant în vărsat de vânt, varicelă şi variolă. Deoarece nu sunt un factor alergen şi nici nu au contraindicaţii, micuţele fructe de aronia sunt bune şi pentru cei mici, chiar începând de la vârsta de 1 an, ca majoritatea fructelor de pădure. Sucul de aronia se consumă cu o jumătate de oră înainte de masă, 50 ml de trei ori pe zi, timp de 20-30 de zile. Fructele se pot usca acasă, aşezate pe o hârtie, într-un strat subţire. Rehidratate în timpul iernii, sunt folosite ca şi fructele proaspete. Din acestea se poate face şi un ceai, dar, prin fierbere, o mică parte dintre vitamine vor fi distruse. Datorită proprietăţilor sale excepţionale, aronia a fost introdusă în dieta cosmonauților ruși în anul 1959.

Add comment


Security code
Refresh