Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

577 9 1de Carmen Ciripoiu

Nu e deloc plăcut ca uneori să nu mai ştii numele unei persoane apropiate sau locul unde e parcată maşina. De ce uită oamenii? Principala cauză este, potrivit specialiştilor, lipsa de concentrare. Cum se dezvoltă memoria? Prin imaginaţie, asociere, dar şi cu ajutorul plantelor.

Nucile şi verdeţurile menţin creierul sănătos

Oamenii de ştiinţă au descoperit că modul în care funcţionează creierul uman în ceea ce priveşte reţinerea lucrurilor este strict legat de funcţionarea celor două emisfere cerebrale ale creierului, dar şi de fluxul scăzut de sânge spre creier. De aceea, un rol foarte important în prevenirea bolii este alimentaţia, mai ales odată cu înaintarea în vârstă, când necesarul de calorii scade şi nutrienţii nu se mai asimilează atât de bine. În acest sens se recomandă consumul de cereale integrale, nuci, fructe, legume, seminţe şi verdeţuri, care fac minuni prin conţinutul enorm de betacaroten, acid folic, minerale, acizi graşi esenţiali şi vitamine, elemente indispensabile pentru menţinerea sănătăţii creierului. Peştele gras nu trebuie să lipsească din alimentaţie, iar trei porţii pe săptămână asigură aportul de acizi graşi Omega 3 favorabili creierului. De asemenea, pentru a păstra memoria tânără este foarte utilă vitamina E. Dar şi untura de peşte.

Infuzia din fructe de măceşe, valoroasă pentru amnezie

Excepţională pentru tratarea amneziei este şi infuzia din fructe de măceşe. La o lingură mărunţită cu plantă se adăugă o cană cu apă clocotită, se strecoară, apoi se îndulceşte cu miere. Se consumă trei căni zilnic. La fel de utilă este şi infuzia din urzici, din care se consumă zilnic patru-cinci căni. Stresul poate provoca pierderi parţiale de memorie. În general, acestea sunt trecătoare, iar cel mai bun mod pentru a împrospăta memoria sunt exerciţiile mintale cum ar fi: cuvintele încrucişate, problemele de matematică sau fredonarea unei melodii cunoscute. O plantă de mare ajutor este şi Ginkgo Biloba, deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivelul creierului. Aloe vera conţine o gamă variată de vitamine, minerale şi aminoacizi, de aceea seva plantei este considerată un miracol natural pentru minte şi memorie. Efecte tonice excepţionale are şi pelinul, ceaiul din această plantă stimulând activitatea creierului.

Add comment


Security code
Refresh