Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

586 9 1de Raluca Grințescu

Margaretele, cunoscute ca plante ornamentale, sunt, în acelaşi timp, plante comestibile, dar şi medicinale şi au proprietăţi antiseptice, antispasmotice, coagulante, analgezice şi antiinflama- toare, fiind folosite în medicina populară pentru tratarea răcelilor, afecţiunilor oculare, hemoroizilor şi viermilor intestinali.

Florile curăță plămânii

Florile de margarete sunt indicate în cazurile de răceală, gripă, bronşită, astm, sinuzită, faringită şi laringită cronică, dar şi pentru curăţarea plămânilor. Ceaiul din flori de margarete favorizează tonifierea şi elasticitatea pielii, pe care o hidratează şi o calmează. Totodată, acest ceai combate ridurile şi acneea. Decoctul din rădăcină de margarete este folosit în tratarea afecţiunilor pulmonare, în timp ce pentru tratarea rănilor, escarelor şi a bolilor de piele se poate folosi un remediu preparat din o mână cu flori de margarete frecate până se obţine o pastă, care se amestecă bine cu cinci linguri cu ulei de măsline. Se ţine la rece trei ore şi apoi se aplică pe zonele afectate.

Scoate din organism viermii intestinali

Pentru a elimina viermii intestinali şi colicile, într-o cană cu apă fierbinte se pun două linguriţe cu plantă mărunţită şi se lasă la infuzat timp de patru ore. După strecurare, se consumă câte o lingură de trei ori pe zi, înaintea meselor principale, timp de 14 zile.

Pentru purificarea sângelui puteţi încerca următoarea reţetă de salată: 30 de plante proaspete, culese din locuri cât mai puţin atinse de poluare, spălate bine şi tăiate ca orice altă plantă pentru salată, se amestecă împreună cu două linguriţe cu oţet de mere sau suc proaspăt de lămâie, o linguriţă cu miere, trei linguriţe cu apă, o legătură de pătrunjel mărunţit, sare şi piper după gust. Salata se consumă de două ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. În scop profilactic se face o cură de zece zile, iar pentru tratarea afecţiunilor amintite anterior, se face o cură de 30 de zile.

Loțiunea menţine elasticitatea pielii

Pentru a păstra sănătatea pielii, se face o infuzie din câte o linguriţă cu flori de margarete, trandafiri, iasomie, crini albi, mentă şi flori de tei, la 500 ml apă fierbinte. Se lasă la infuzat o jumătate de oră, după care se strecoară, se adaugă o linguriţă cu vin roşu natural, se omogenizează şi se păstrează la frigider pentru zece zile. Loţiunea se aplică pe faţa curată cu ajutorul unui tampon demachiant, de două ori pe zi, timp de zece zile, după care se face pauză zece zile, apoi se poate relua. Loțiunea ajută la tonifierea pielii, menţine elasticitatea, combate ridurile, acneea, hidratează şi calmează pielea iritată.

SFAT. Pentru o baie de întinerire turnaţi o jumătate de litru de vin roşu peste un amestec de flori (o linguriţă cu flori de margarete, trandafiri, iasomie, crini albi, mentă şi flori de tei), se amestecă bine şi se toarnă în cadă. Relaxaţi-vă în această apă timp de 30 de minute. După baie, corpul nu se şterge, ci se lasă să se usuce treptat.

Add comment


Security code
Refresh