Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

598 8 1de Raluca Grințescu

Imunitatea reprezintă capacitatea organismului viu de a se apăra împotriva microbilor şi a substanţelor toxice. Printre cauzele care duc la scăderea imunității organismului se numără: suprasolicitarea fizică şi psihică, regimurile de slăbire incorecte, urmările anumitor boli cum ar fi diabetul, lipsa splinei, SIDA, emoţiile negative pe perioadă îndelungată, consumul crescut de zahăr, grăsimi, sare, alcool, tutun, sedentarismul, obezitatea, expunerea la microbi. Iată în continuare trei leacuri siberiene pentru creşterea imunităţii.

Tinctură de ciuperci

Un imunostimulator puternic este ciuperca Licoperdon Perlatum (în popor se numeşte pufăi, gogoaşă, păpălău), care la maturitate se preface într-o pulbere fină. Un pahar cu pulbere se pune într-un borcan de un litru, se adaugă 500 ml ţuică de casă (de 60-70 de grade), se fixează capacul etanş şi se înveleşte în polietilenă de culoare neagră. Se ţine în partea de jos a frigiderului. După 24 de zile, borcanul se deschide, se lasă puţin să se limpezească, şi se strecoară prin pânză. Se consumă câte o linguriţă, dimineaţa, pe nemâncate, cu 30 de minute înainte de masă.

Miere de pin

Un kilogram de conuri de pin se spală, se taie fiecare în patru şi se fierb în trei litri de apă, pe un foc slab, până devin moi. Se strecoară lichidul şi se amestecă bine cu un kilogram de zahăr. Se pune încă o dată pe foc şi se aduce până aproape de fierbere, dar în niciun caz nu se fierbe. Se toarnă în borcane, adăugându-se două-trei linguri cu suc de lămâie la fiecare 700 ml. Conurile rămase se pisează, se amestecă bine cu puţin sirop şi se folosesc în loc de dulceaţă.

Vin negru cu plante aromate

Acesta este un remediu cunoscut pentru întărirea organismului şi se prepară din cinci linguri cu busuioc şi cinci linguri cu coada-şoricelului, culese în perioada de înflorire, peste care se toarnă un litru de vin negru dulce şi 500 g sirop din pepene verde. Siropul se prepară din suc strecurat şi fiert pe un foc mic, până ce volumul lui scade de cinci-șase ori. Amestecul se macerează timp de trei săptămâni, se agită de câteva ori pe zi, apoi se strecoară. Se consumă zece zile câte 100 ml, de trei ori pe zi, după mese.

Add comment


Security code
Refresh