Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

599 11 1de Carmen Ciripoiu

O vorbă din popor spune că urzica te mușcă, dar tot ea te și vindecă. Lucrul total adevărat, pentru că, de 2.000 de ani, urzica-moartă, sora mai mică a celei vii, este folosită pentru tratarea multor afecțiuni.

Benefică şi bolnavilor de prostată

Mucilagi, flavonoizi, ulei volatil, săruri de potasiu. Acestea sunt doar câteva dintre substanțele care fac ca urzica-moartă să fie considerată un excelent depurativ, dar și emolient, astringent, antidiareic și sedativ. Mai mult, specialiștii spun că o cură cu ceaiuri de urzică-moartă este un remediu incredibil în tulburări gastrointestinale, dar și în afecțiuni respiratorii, ca bronșita, și ale aparatului urinar. În același timp, de beneficiile plantei au parte și bolnavii de prostată, dar și suferinzii de leucoree sau dismenoree. Excepționale sunt infuzia şi tinctura de urzică-moartă. Infuzia se prepară dintr-o linguriță cu plantă (atât flori, cât și frunze), care se lasă la infuzat, timp de zece minute, într-o cană cu apă clocotită. Ca depurativ, se recomandă trei căni cu infuzie, timp de 18 zile. Pentru afecțiunile respiratorii, digestive sau pentru cele genitale se administrează zece picături de tinctură, în cure de două săptămâni. Preparatul se obține din zece linguri cu flori de urzică-moartă, care se lasă la macerat în 500 ml țuică timp de două săptămâni. Ulterior, se filtrează și se păstrează în sticluțe mici, închise la culoare.

Dispar simptomele menopauzei

Starea generală proastă, durerile abdominale, bufeurile, chinuitoare de multe ori în perioada de menopauză, sunt atenuate cu ceai de urzică-moartă, trei căni pe zi, în preparat adăugându-se o linguriță cu bitter suedez. Tratamentul durează zece zile. Și stările de nervi apărute tot din cauza menopauzei dispar prin consumul aceluiași ceai de urzică-moartă, în combinație cu ceai de coada-șoricelului. Preparatul este foarte bun și împotriva usturimilor puternice care apar la urinat. Cura durează patru săptămâni, timp în care se administrează două căni cu ceai pe zi. Potrivit specialiștilor, planta este recomandată și împotriva paraliziei vezicale, a nefritelor și a sclerozei renale.

Add comment


Security code
Refresh