Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

617 10 2de Carmen Ciripoiu

Cunoscut și sub numele de brustur sau cenușoară, podbalul a fost venerat în perioada Antichității mai ales datorită proprietăților sale incredibile asupra aparatului respirator. Dar virtuțile sale nu se opresc aici...

Sucul, benefic împotriva tuberculozei

Printre cele mai bune remedii pentru răceală și tuse se numără infuzia de podbal. Modul de preparare este următorul: 3 linguri cu frunze se fierb în 500 ml apă, până ce lichidul scade și rămâne jumătate de cantitate. Se consumă o lingură la fiecare două-trei ore. În cazul bronșitei, se fierb trei frunze de podbal în jumătate de litru de lapte și se adaugă un vârf de cuțit cu untură de gâscă. Preparatul se consumă cald, 50 ml, înainte de culcare. Fumigațiile sunt excepționale în afecțiunile aparatului respirator. Frunzele se răsucesc în formă de țigară, se aprind și se sting în așa fel încât să iasă fum ce trebuie inhalat. Procedeul se repetă de cinci ori pe zi. Sucul de podbal este un remediu vechi, dar la fel de benefic împotriva tuberculozei. Se trec frunze de podbal prin mașina de tocat, iar terciul obținut se strecoară printr-un tifon. Se consumă o lin- gură de trei ori pe zi. Remediul este util și pentru colon inflamat, afecțiuni gastrice sau ale vezicii urinare.

Infuzia stopează căderea păruluiPersoanelor care suferă de erizipel le sunt recomandate pulberea de podbal, care se presară peste locurile cu probleme. În același timp se consumă, de trei ori pe zi, o lingură cu ceai de podbal obținut din două lingurițe cu plantă la un pahar cu apă. Pasta preparată din frunze proaspete, tocate și aplicate pe locul bolnav, de trei ori pe zi, timp de o jumătate de oră, este un leac bun pentru zona zoster. În cazul căderii părului se folosește infuzie din părți egale de podbal și frunze de urzică. Cu această poțiune se fricționează pielea capului. Remediul este bun și pentru a scăpa de mătreață. Atenție! Dozele mari de podbal sunt toxice din cauza pirolizidinei, un alcaloid care poate afecta funcționarea ficatului sau a plămânilor.

Add comment


Security code
Refresh