Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

618 10 1de Carmen Ciripoiu

Originare din Mexic și aduse în Europa la sfârșitul secolului al XVI-lea, crăițele s-au aflat mereu pe rafturile farmaciei naturii.

Infuzia, adjuvant în afecțiunile pancreasului

Vreți să vă păstrați un ficat sănătos și să aveți un metabolism bun? Apelați cu încredere la ajutorul crăițelor, unul dintre cele mai bune adjuvante în afecțiunile pancreasului. Se face o infuzie dintr-o floare tocată și 200 ml apă clocotită, care se consumă în patru reprize între mese. Preparatul este benefic și pentru persoanele care suferă de vitiligo, psoriazis, neurodermite sau vedere slabă. În cazul diabetului zaharat, un ajutor prețios îl oferă tinctura de crăițe. Se pun la macerat timp de o săptămână în 500 ml de țuică 50 de inflorescențe. Ulterior se strecoară, se storc foarte bine și se consumă 15 picături de trei ori pe zi, diluate în 100 ml ceai, preparat în părți egale din crăițe, troscot, cicoare și fructe de ienupăr, înainte de masă. Pentru a preveni apariția diabetului se consumă zilnic două-trei crăițe proaspete înainte de masă.

Diminuează durerile de mușchi și de articulații

Tot preparatele din crăițe sunt utilizate cu succes în durerile de articulații și de mușchi cauzate de artrite sau de entorse. Într-un litru de apă care dă în clocot se adaugă frunze de mesteacăn, rozmarin, salvie, flori de gălbenele, soc și albăstrele, o lingură din fiecare. Preparatul se lasă la răcit, apoi se introduc 20 de flori proaspete sau cinci lingurițe cu flori uscate de crăițe. Se lasă la infuzat timp de șase ore. Se administrează doi litri de infuzie pe zi, în loc de apă. Tratamentul durează trei luni. După o jumătate de an de pauză, se poate relua. Pentru cazuri de nervozitate crescută se recomandă ulei de crăițe, care are efect relaxant. Se consumă o linguriță cu miere, în care se adaugă două picături de ulei, de două-trei ori pe zi. Folosit în terapia afecţiunilor aparatului respirator, uleiul de crăiţe neutralizează fenomenele de stază, uşurează secreţia de mucus, diminuează tusea și con- tribuie totodată la resorbţia hematoamelor.

Add comment


Security code
Refresh