Main menu

header

cotnari wide

627 11 1de Carmen Ciripoiu

Ciudat și fascinant (într-o parte a ciclului său biologic este plantă, în altă parte este insectă), Cordyceps Sinensis sau Aurul Medicamentelor, cum mai este numit, a reușit să uimească medicina tradiţională chineză încă de acum 1200 de ani. Catalogat de botaniști în clasa ciupercilor, Cordycepsul reușește, alături de ginseng, să fie unul dintre cele mai importante trei remedii naturiste ale lumii.

Ajutor prețios pentru plămâni

Potrivit specialiștilor, în Cordyceps se găsesc nu mai puțin de 80 de substanțe benefice organismului (fermenți, aminoacizi, betacaroten, vitaminele E și C, dar și seleniu), motiv pentru care planta este considerată un imunoregulator, antibiotic, antiinflamator, antidepresiv, hipoglicemiant, antioxidant și anticancerigen de excepție. De asemenea, Cordyceps este unul dintre cei mai buni protectori pulmonari pe care i-a lăsat natura, fiind un adjuvant folosit frecvent în terapiile împotriva gripei, tusei, pentru reducerea secrețiilor în cazul bronșitei, pneumoniei, emfizemului pulmonar sau astmului bronșic. Tot ciuperca Cordyceps Sinensis are capacitatea de a mări rezistența organismului în cazul insuficienței respiratorii, poate combate oboseala, scade nivelul colesterolului, reglează nivelul calciului și a fosforului în sânge.

Inhibă formarea ulcerelor

Cordyceps este și un prieten de nădejde al persoanelor care suferă de rinichi și ficat, deoarece elimină toxinele, reface celulele afectate și distruge virusurile din celulele hepatice. Totodată, previne bolile aparatului cardiovascular și ale vaselor de sânge, fiind indicat în cardiopatia ischemică, infarct miocardic, tromboze și înlătură efectele negative ale chimioterapiei și radioterapiei. Uluitorul Cordyceps Sinensis are și capacitatea de a întări puterea mușchilor cardiaci, crește numărul de eritrocite și întărește rezistența lor, previne formarea produșilor toxici din metabolismul lipidic și îmbunătățește capacitatea de memorare, ameliorează funcția de excreție și facilitează detoxifierea organismului, intensifică funcția imunitară și crește secreția de insulină. Nu în ultimul rând, ciuperca reușește să inhibe formarea ulcerelor, mai ales a celor cauzate de stres și stimulează activitatea sexuală. O altă calitate a ciupercii Cordyceps Sinensis este că înlătură depresia și dificultățile de concentrare, îmbunătățește calitatea vieții la pacienții cu tumori avansate și ameliorează disconfortul dat de picioarele obosite. Printre puținele sale contraindicații se numără faptul că nu se recomandă femeilor însărcinate și celor care alăptează. În România, se găsește un supliment naturist de excepție sub formă de capsule, cu denumirea Ciuperca Tibetana de la Ayurvedic Pharma, a cărui componentă principală este extractul de Cordyceps Sinensis.