Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Puneţi prune la uscat pentru a beneficia de rezerva lor de nutrienţi pe tot parcursul anului!

600 6 1de Dana Georgescu

Cercetările moderne efectuate în laboratoare confirmă faptul că prunele uscate sunt un aliment delicios, dar și un medicament de nădejde în caz de nevoie. Nu degeaba oamenii puneau toamna prune la uscat. Ei cunoșteau foarte bine efectele benefice ale acestora.

Fitoterapeut Marius Tirban: „Siropul din plante face minuni în caz de astenie şi de răceală“

600 8 1de Cătălina Tăgârţă

Schimbările bruște de temperatură, întâlnite în special primăvara sau toamna, aduc cu ele atât viroze, cât și tulburări de imunitate și... astenii. Iar cum copiii sunt mai sensibili din fire, ei sunt cel mai afectați. Fitoterapeut Marius Tirban (foto), reprezentantul naturiste-tirban-plant.ro, ne-a vorbit despre plantele care ajută în această situație și despre combinațiile în care sunt recomandate acestea.

Combateţi fumatul cu legume şi fructe

600 9 1de Gabriela Militaru

Fumatul este o formă de adicție la care cei mai mulți oameni nu pot renunța prea ușor. De vină este obișnuința. Dar în calea curmării acestui viciu poate să stea și alimentația precară a împătimiților de țigări. De aceea, specialiștii în nutriție sunt de părere că există anumite alimente care îi pot ajuta pe oameni în lupta cu dependența de fumat.

Sucul proaspăt de mere, remediu pentru angină

599 6 1de Dana Georgescu

Angina mai este denumită angina pectoris și dă dureri în piept care sunt foarte supărătoare și pot provoca, printre altele, stări de anxietate și chiar atacuri de panică. Aceste dureri sunt în principal cauzate de ischemia miocardului, o insuficiență în ceea ce privește aportul de sânge și de oxigen ce ajunge la mușchiul inimii, lucru cauzat în primul rând de anumite blocaje din artere.

Laptele de cânepă vă scapă de otrăvire

599 8 1de Dana Georgescu

Cânepa comestibilă (Cannabis sativa) este o plantă erbacee anuală din familia Cannabaceae, cultivată de om din cele mai vechi timpuri pentru semințele sale hrănitoare, dar și pentru că este foarte rezistentă și din ea se folosește absolut tot.

Leac pentru tulburările emoţionale: passiflora

599 9 1de Carmen Ciripoiu

Descoperită încă din secolul al XVII-lea de europeni și folosită la început ca somnifer, frumoasa passiflora (floarea pasiunii) s-a impus de-a lungul timpului drept cel mai bun remediu pentru tulburările emoționale.

Zeama de iarba-grasa înlătură mastita

599 11 2de Carmen Ciripoiu

Asimilată în alte țări cu salata, iarba-grasă nu lipsește din preparatele cu care se laudă marile restaurante. Folosită încă din Grecia Antică, planta, cunoscută și sub denumirea de portulac, nu încetează să fascineze prin virtuțile sale terapeutice ieșite din comun.

Urzica-moartă tratează problemele genitale

599 11 1de Carmen Ciripoiu

O vorbă din popor spune că urzica te mușcă, dar tot ea te și vindecă. Lucrul total adevărat, pentru că, de 2.000 de ani, urzica-moartă, sora mai mică a celei vii, este folosită pentru tratarea multor afecțiuni.

Remediile naturiste au eficienţă demonstrată în lupta cu cicatricele

598 6 1de Roxana Istudor

Cicatricele nu sunt simple defecte estetice. Ele ne afectează viața socială prin scăderea încrederii în noi înșine, atrag atenția specialiștii. Cercetările extinse efectuate de medicul dermatolog Joseph F. Sobanko, profesor la Spitalul Universității Pennsylvania, arată că, „indiferent de natura și de proveniența lor, fie că sunt urmări ale unor accidente sau ale acneei, cicatricele, chiar minore, ne influențează negativ sănătatea psihosocială”. Cu cât mai vizibile, cu atât mai supărătoare. Dat fiind faptul că eliminarea lor, parțială sau completă, ne face mult mai fericiți și mai încrezători, după cum au observat specialiștii, se recomandă intervenții cât mai puțin invazive și respectarea cu strictețe a recomandărilor medicilor, întrucât procesul de vindecare este de regulă mai îndelungat.

Ceaiul verde, un inamic de temut al anevrismelor arteriale abdominale

598 8 2de Roxana Istudor

Băutura preferată a japonezilor este mai mult decât prilejul unei binemeritate și relaxante pauze. Pe lângă faptul că reprezintă un simbol și un ceremonial, cele mai recente studii arată că ceaiul verde are și calități terapeutice de excepție într-un segment de afecțiuni dintre cele mai periculoase.

Leacuri siberiene care întăresc organismul

598 8 1de Raluca Grințescu

Imunitatea reprezintă capacitatea organismului viu de a se apăra împotriva microbilor şi a substanţelor toxice. Printre cauzele care duc la scăderea imunității organismului se numără: suprasolicitarea fizică şi psihică, regimurile de slăbire incorecte, urmările anumitor boli cum ar fi diabetul, lipsa splinei, SIDA, emoţiile negative pe perioadă îndelungată, consumul crescut de zahăr, grăsimi, sare, alcool, tutun, sedentarismul, obezitatea, expunerea la microbi. Iată în continuare trei leacuri siberiene pentru creşterea imunităţii.