Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Vindecătorul care întăreşte sistemul imunitar: lucerna

622 6 1de Roxana Istudor şi Claudiu Melinte

Lucerna este o vedetă a medicinei populare, demonstrând încă din vechime proprietăți de excepție pentru întărirea organismului, ca și pentru prevenirea unor afecțiuni, ameliorarea lor și pentru o stare generală de bine. Remarcabil ră- mâne faptul că este o plantă ale cărei beneficii se extind pe toată durata vieții și acoperă un spectru larg de acțiuni în interiorul metabolismului.

Leac imbatabil în sindromul picioarelor obosite: IASOMIA

622 8 2de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Desfătare pentru ochi și miros, iasomia, mireasa florilor, nu este doar una dintre bucuriile primăverii, ci și unul dintre leacurile pe care ni le-a lăsat moștenire natura.

Alunele vă scapă de viermişori

622 8 1de Monica Beleneş

Vă plac alunele, dar vă temeți că veți lua în greutate dacă le mâncați zilnic? Ca orice aliment consumat în exces, ele vă pot rotunji silueta. Dar există şi o veste bună! Cele fără sare şi necombinate cu o bere vă pot menţine în formă.

Papaya combate cu succes pirozisul

622 9 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Cunoscut și sub denumirea de arsuri la stomac sau hiperaciditate, pirozisul este o boală tot mai frecventă la începutul primăverii. Cele mai bune remedii, cu eficiență 100%, rămân tot cele oferite de natură.

Fructul tropical care previne cancerul: jackfruit

622 10 4de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

Unul dintre cele mai populare fructe exotice, cultivat pe spații largi în sud-estul Asiei, America de Sud, Australia și Caraibe, e jackfruitul. Folosit pe scară largă, are nenumărate beneficii grație cărora luptă cu numeroase afecțiuni - inclusiv cancerul și bolile de inimă - și este suficient de versatil încât să poată fi pregătit în nenumărate feluri.

Cele mai vechi remedii naturiste arăbeşti Anasonul ajută sistemul urinar şi previne inflamaţiile

622 10 1de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Filcu

Din cele mai vechi timpuri, lumea arabă a folosit condimentele și plantele rare ca alimente, dar și ca medicamente naturale.

Un expectorant de top: Iedera

621 6 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Atunci când intervine răceala, primul reflex este apelul la substanțele chimice. Este bine să știți că există o alternativă naturală, iedera, expectorant redutabil, și nu numai.

Albăstrelele vă stimulează puternic apetitul

621 8 3de Monica Beleneş şi Alexandru Brădescu

Albăstrelele se numără printre cele mai frumoase flori de câmp şi inevitabil ajung în casele noastre în buchete aspectuoase. După cum le spune şi numele, florile lor sunt albastre, însă nuanţele variază de la albastru deschis până la albastru-violet, violet, roz-violaceu sau chiar alb. Pe lângă efectul lor decorativ, albăstrelele sunt foarte utile şi ca plante medicinale. Interesant este că în acest scop sunt folosite doar florile albastre, nu şi cele violacee sau albe.

Zorelele, aliat împotriva congestiilor cerebrale

621 8 3de Roxana Istudor

Pentru cei mai mulți, zorelele sunt acele plante care pot fi întâlnite deseori pe fațadele caselor sau pe garduri. Specie agățătoare din America Centrală, face flori în culori diferite, în special acele familiare pâlnii albastru și mov-roșcat. Natura, în înțelepciunea ei, a dat rădăcinii acestei plante capacitatea de a acționa pentru sănătatea omului.

Leurda tratează tromboflebita

621 8 1de Carmen Ciripoiu

Cunoscută și sub numele de usturoiul ursului, aiurdă sau usturoiță, leurda este considerată de specialiștii în fitoterapie cel mai bun leac al primăverii. Socotită din cele mai vechi timpuri plantă bună la toate, leurda nu contenește să uimească și astăzi.

Cimişirul combate astenia de primăvară

621 9 1de Roxana Istudor şi Alexandru Filcu

Arbust longeviv destul de comun, cimișirul se întâlnește în păduri și are dovedite valențe terapeutice prin folosirea rădăcinii, scoarței și frunzelor, din care se prepară infuzie, decoct sau tinctură.