Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Macul sălbatic calmează tusea

de Anda Postolache

Plăpândele flori de mac (Papaver rhoeas) au în componenţă mucilagii şi alcaloizi ce le dau puterea de a calma crizele de tuse. Ceaiul din petale de mac este recomandat în răceli, gripe şi bronşite. Acesta se prepară astfel: o linguriţă cu vârf de petale se pune în 250 ml de apă clocotită (o cană), se lasă doar un minut la infuzat, apoi se strecoară şi se bea călduţ, îndulcit cu miere de albine. Se consumă două-trei căni zilnic, până la calmarea tusei. Pentru sporirea efectului, petalele de mac se pot combina cu flori de tei, frunze de pătlagină îngustă şi de cimbru, din fiecare plantă câte o linguriţă, dar, atenţie, la un litru de apă clocotită! Se lasă la infuzat cinci minute.

3 ponturi pe săptămână (222)

- Pentru retenţia urinară, foarte bună este reţeta alsaciană cu pere. În fiecare seară, la cină, mâncaţi o pară întreagă, cu tot cu coajă. În plus, beţi un ceai făcut din cojile curăţate de la două pere, pe care le opăriţi cu 250 ml de apă în clocot. Lăsaţi să se infuzeze un sfert de oră, apoi beţi tot lichidul, înghiţitură cu înghiţitură.

Păstura, de ajutor în ciroze

de Ana trifan

În păstura pe care o fac albinele se găsesc cele mai valoroase substanţe, căci cu acest produs este hrănit şi ajutat să se dezvolte puietul stupului.

Ajutor în problemele feminine: pecetea lui Solomon

de Ana Trifan

Pecetea lui Solomon (Polygonatum odoratum), cunoscută popular ca şi cerceluş, clopotele, coada-cocoşului, coada-racului, este o plantă cu o înălţime de până la jumătate de metru, ce creşte spontan în aproape toate regiunile, de la câmpie până la pădurile de foioase din zonele de deal şi de munte. Planta poate fi însă cultivată şi în grădină. Tulpina este neramificată, iar frunzele cresc înfăşurate pe ea. Florile sunt albe, au formă de clopoţei şi înfloresc la subsuoara frunzelor. Au un miros dulceag şi înfloresc în luna mai.

Aur pentru cardiaci: secara

de Elena Şerban

Este considerată pe nedrept mai mult un furaj decât o plantă alimentară. Cu toate acestea, trebuie să ştiţi că secara se poate încadra şi la categoria plante medicinale dacă ar fi să ne luăm după conţinut (13% proteine, 2% grăsimi, 2,5% celuloză, 80% hidraţi de carbon, vitaminele B1, B2, PP, fier, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, substanţe azotate), dar şi după bolile tratate cu ajutorul ei.

Nucile versus cancerul la sân

de Elena Şerban

Despre nuci se ştie că au un conţinut foarte bogat în proteine, substanţe grase, zaharuri şi minerale. Valoarea energetică a unui kilogram de miez de nucă este echivalentă cu 6.364 de calorii. Cu toate acestea, este indicat să vă faceţi un obicei din a mânca miez de nucă. Măcar pentru simplu fapt că apariţia cancerului la sân, dar şi a maladiilor cardiace poate fi prevenită de consumul de nuci. Astfel, potrivit rezultatelor unui studiu realizat recent în SUA, acest fapt se datorează conţinutului mare de acizi graşi omega 3,  antioxidanţi şi fitosteroli.

Mastita, învinsă cu flori de tei

de Anda Postolache

Mastita este o inflamaţie a ţesutului mamar, survenită mai ales în perioada alăptării, din cauză că laptele este un mediu bun pentru dezvoltarea unor microbi. Medicina clasică oferă tratamente, dar e bine de ştiut şi ce oferă farmacia verde.

3 ponturi pe săptămână (221)

- Pentru eliminarea pietrelor la rinichi se prepară un decoct dintr-o linguriţă cu coada-calului la o cană cu apă. Se consumă trei-patru căni pe zi;

Scorţişoara, aroma antimicrobiană

de Anda Postolache
şi Claudia Stan

Scorţişoara, pe numele ştiinţific Cinnamon cassia, este o plantă folosită de mii de ani pentru aroma ei deosebită. Este un condiment foarte apreciat, totodată, şi pentru virtuţile terapeutice pe care le are. Scorţişoara este folosită împotriva proastei circulaţii a sângelui, a durerilor musculare cauzate de gripă ori răceală. De asemenea, indigestia este eliminată, pofta de mâncare creşte chiar şi după consumarea unei cantităţi mici de scorţişoară.

Căpşunile alungă insomniile

de Anda Postolache

Suntem în plin sezon al căpşunilor, fructe delicioase şi extrem de folositoare sănătăţii noastre. Căpşunile fac parte din familia Rosaceae, ca şi fragii. Zemoasele şi parfumatele fructe conţin vitamine, minerale, carbohidraţi, zaharuri şi multă apă. Căpşunile „se pot lăuda” cu prezenţa vitaminelor A, B1, B2, B6, C, E, PP, K, iar la capitolul minerale putem menţiona: calciu, sodiu, potasiu, mangan, cupru, fier, fosfor, siliciu. Carbohidraţii sunt în proporţie de 7%, iar apa, în proporţie de 89%.

Urzica învinge anemia

de Claudia Stan

Urzica, stropul primăvăratic de sănătate, este deja pretutindeni, iar mireasma proaspătă a acestor ierburi se simte prin poieniţe. Deşi atingerea frunzelor provoacă durere, urzica a fost apreciată din vremuri străvechi pentru numeroasele ei proprietăţi tămăduitoare.