Main menu

header

Migdalele previn căderile de calciu

545 09 2de Daniela Anton

Delicioase şi extrem de sănătoase, migdalele reprezintă gustarea perfectă. Iar beneficiile consumului acestor fructe nu se opresc aici: protejează inima, creierul, favorizează digestia şi stimulează imunitatea.

Caperele contribuie la tratamentul impotenţei

545 09 1de Carmen Ciripoiu

Bogate în antioxidanți, dar și în vitamina C, caperele nu sunt doar un condiment potrivit pentru a da savoare celor mai gustoase preparate culinare, ci și un ajutor de nădejde în tratarea multor boli.

Doctor Violeta Pârvu: „Infecţiile respiratorii pot fi combătute cu tinctură din echinacea“

545 10 1de Carmen Ciripoiu

Scăderea temperaturilor și umezeala din atmosferă fac posibilă o rapidă răspândire și instalare a afecțiunilor sistemului res- pirator, o principală poartă de intrare a virusurilor și a bacteriilor în organism. Cât de mult ajută natura în vindecarea acestor afecțiuni ne spune dr. Violeta Pârvu (foto), medic specialist medicină de familie, competență afitoterapie și ayurveda.

Sucul de gutui Panaceu al insuficienţei pancreatice

545 11 2de Carmen Ciripoiu

Frumoasele şi pufoasele gutui, considerate încă de acum 4.000 de ani fructe magice, sunt nu doar alimente delicioase, ci şi adevărate comori în ceea ce priveşte întrebuinţările lor terapeutice.

Scoarţa de rodie, cel mai bun medicament împotriva dizenteriei

545 11 1de Carmen Ciripoiu

Sursă importantă de vitamina C, B5, potasiu, polifenoli, antioxidanţi şi fibre, rodiile au efect antibacterial, previn maladiile virale, răceala şi gripa, precum şi apariţia cancerului de sân și acţionează ca un medicament şi în cazurile de cancer de prostată, diabet, limfom şi tuse uscată.

Terapie de toamnă cu resveratrol

544 6 1de Raluca Grințescu

Resveratrolul este cel mai puternic antioxidant, de cinci ori mai puternic decât betacarotenul, de 20 de ori mai puternic decât vitamina C și de 50 de ori mai puternic decât vitamina E. Este un compus polifenolic, liposolubil și este produs de diferite plante atunci când sunt supuse unor condiţii nefavorabile de mediu, răni, infecţii fungice şi raze ultraviolete.

Kiwano „Castravetele african“ care stimulează ficatul

544 8 3de Raluca Grințescu

Cunoscut şi sub numele de pepenele jeleu, castravete african cu coarne, pepenele cu coarne, melano, pikano, kiwano face parte din specia castravetelui şi a pepenelui. Este originar din Africa, din zona deşertului Kalahari, dar a fost exportat în secolul trecut şi se cultivă în Maroc, Portugalia, California, Chile, Australia şi Noua Zeelandă. În unele ţări, kiwano este cultivat ca legumă.

Porumbarul sprijină organismul în recuperarea după intervenţiile chirurgicale

544 8 2de Carmen Ciripoiu

Folosit încă din Antichitate ca laxativ și sedativ, porumbarul nu contenește să ne surprindă cu incredibilele sale capacități, fiind considerat un adevărat depozit de vitamine, ce pregătește organismul pentru anotimpul friguros.

Trifoiul roşu are beneficii uriaşe asupra maximizării fertilităţii

544 8 1de Carmen Ciripoiu

De ce trifoi roșu? Pentru că este una dintre plantele cu un efect curativ extrem de eficient, care are totodată și un rol incredibil asupra infertilității femeilor, prin echilibrarea hormonală.

Infuzia de lumânărică, de folos în hipohidroză

544 9 1de Raluca Grinţescu

Organismul are mai multe mijloace de protecţie împotriva supraîncălzirii. Pe o vreme caniculară, cel mai important sistem implicat în termoreglare este transpiraţia. Dar transpiraţia nu apare în aceleaşi condiţii şi nu este secretată în cantităţi similare la toţi indivizii. Datorită unor caracteristici endocrino-constituţionale, unii transpiră şi pe vreme rece. Alţii, din contră, pot presta munci fizice grele fără să asude prea mult, chiar şi la o temperatură demnă de Africa Ecuatorială. Ambele situaţii se pot încadra în normal, însă, când motivele medicale sunt cele care determină insuficiența transpiraţiei, vom vorbi fie despre hipohidroză, fie chiar despre anhidroză.

Sfecla curăţă organismul de metale grele şi radioactive

544 10 1de Carmen Ciripoiu

Are virtuți culinare, dar și medicale, iar prin conținutul mare de fier este considerat cel mai bun remediu în prevenirea bolilor de sânge. De asemenea, în rădăcina de sfeclă se găsește și cupru, a cărui lipsă din alimentație duce la încărunțirea podoabei capilare. Și tot sfecla este bogată în zinc, cu rol important în funcționarea la capacitate maximă a organelor de reproducere, dar și în iod, care favorizează metabolismul.

bp iulie all 30010