Main menu

header

540 4 2de Gabriela Niculescu

Vara este anotimpul cel mai prielnic tenului. Bogăția de fructe și legume nu ne aduce doar aportul de minerale și vitamine din interior spre exterior, ci și tonifierea măștilor naturale. Măștile de sezon sunt ieftine, uşor de realizat în propria bucătărie şi au rolul de a tonifia pielea obrazului. Folosind măştile propuse de noi, tenul dumneavoastră va străluci în fiecare zi.

Caisele şi piersicile readuc tonicitatea

Doamnele care au tenul uscat pot folosi cu încredere una dintre măştile de mai jos. Cea mai bună mască în acest caz este obţinută din amestecul unei linguriţe cu pulpă de caise, cu o linguriţă cu căpşune zdrobite, cu o alta cu miere și una cu amidon. Se omogenizează bine şi se întinde pe faţă, gât şi decolteu. Pentru cea de-a doua mască aveţi nevoie de o linguriţă cu miere şi o lingură cu pulpă de piersici. Se amestecă bine până se obţine o pastă şi se aplică pe piele. Ambele se clătesc cu apă călduţă după 20 de minute.

Pentru o altă mască cu rezultate excepţionale zdrobiţi pulpa de la două-trei caise foarte bine coapte, adăugaţi două linguriţe cu miere şi o linguriţă cu argilă roşie. Omogenizaţi foarte bine şi aplicaţi pe faţă. Lăsaţi să acţioneze aproximativ o jumătate de oră, apoi îndepărtaţi cu apă călduţă. Totodată, caisele zdrobite sunt un excelent tonifiant pentru pielea de pe tot corpul. După duş, tamponaţi-vă cu un prosop curat, apoi întindeţi pe piele pulpa de caise şi masaţi uşor. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute, apoi clătiţi din abundenţă cu apă caldă.

Merele netezesc pielea

Vă doriţi o piele netedă? Nimic mai simplu. Utilizaţi masca din mere. Curăţaţi un măr, daţi-l prin răzătoare şi amestecaţi-l cu o lingură cu smântână proaspătă. Întindeţi masca uşor pe faţă, gât şi decolteu şi lăsaţi să acţioneze aproximativ o jumătate de oră. Clătiţi-vă tenul cu multă apă rece, iar la sfârşit daţi pe faţă cu apă amestecată cu o lingură cu oţet de mere. Rezultatele sunt imediate.

Prospețime cu struguri

Excelentă pentru orice tip de ten, masca ce conține struguri vă face tenul să arate pe zi ce trece mai tânăr şi mai seducător. Aveți nevoie de câteva boabe mari de struguri, pe care le striviţi foarte bine până când devin o pastă, apoi le amestecați cu o jumătate de linguriţă cu miere şi o linguriţă din crema de faţă pe care o folosiți în mod curent. Se întinde pe faţa curăţată în prealabil foarte bine, se lasă să acţioneze 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Avantajul principal al măștilor produse în casă este că nu conțin chimicale ce vă fac mai mult rău pe termen lung. Astfel, puteți profita de fructele de sezon pentru a vă face săptămânal câte două măști

Pepenele galben preîntâmpină deshidratarea

Datorită vitaminelor şi substanţelor conţinute, ce hrănesc foarte bine pielea, pepenele galben este utilizat foarte des în cosmetică, sub formă de măşti. Masca se prepară prin zdrobirea miezului până la obţinerea unei paste omogene, ce se aplică direct pe faţă şi pe gât. Este recomandată mai ales persoanelor care au tenul deshidratat. Masca se va menţine 10-15 minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă. Sucul de pepene galben se poate utiliza în acelaşi mod: cu ajutorul unei dischete de vată se întinde sucul pe faţă şi pe gât sau se aplică comprese înmuiate în suc de pepene. La fel de bun este şi pepenele roşu. Se taie felii foarte subţiri din miezul unui pepene verde şi se aplică pe faţă, pe gât şi pe decolteu. Se lasă 30 de minute, apoi se îndepărtează şi se clăteşte cu apă rece.

Add comment


Security code
Refresh