Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

542 5 2de Raluca Grințescu

„Rasayana” - ramură a Ayurvedei care se traduce prin terapie reîntineritoare - înseamnă, de fapt, „amplificarea lui rasa”, „rasa” fiind, conform textelor tradiţionale, fluidul hrănitor ce se formează în urma digestiei şi a cărui funcţie este de a susţine ţesuturile într-o stare perfectă. Scopul acestei terapii este de a încetini semnificativ procesul de îmbătrânire, de a conferi vitalitate şi vigoare chiar şi la vârste înaintate, de a menţine organele de simţ într-o stare optimă precum şi de a da organismului o rezistenţă crescută la boli.

Este asimilată imediat de organism

Cele mai eficiente remedii folosite pentru reîntinerire sunt cele minerale. Un efect maxim se obţine dacă, în prealabil, organismul a fost purificat prin intermediul celor cinci proceduri, numite „pancha karma”. Ele se realizează în India, dar, în ultima vreme, din ce în ce mai mult şi în Occident, dar numai sub supravegherea personalului avizat. Astfel, se elimină toxinele din straturile profunde ale ţesuturilor, iar celulele se regenerează. Dintre aceste remedii minerale, printre cele mai eficiente se numără şi pulberea de aur. Ea se obţine prin purificarea repetată a foițelor de aur, până când ajung la stadiul de pulbere. Structura metalelor fiind mult diferită de cea a constituenţilor corporali ai fiinţei umane, acestea nu pot fi asimilate de organismul uman ca atare. Prin urmare, metalele şi mineralele trebuie prelucrate prin procedee speciale şi aduse în stadiul de pulbere fină. Această pulbere are o frecvenţă vibratorie compatibilă cu cea a organismului uman, astfel încât va putea fi foarte repede asimilată de ţesuturi, iar acţiunile terapeutice se vor instala cu rapiditate.

Măsuri

Chiar dacă aceste terapii şi remedii se găsesc cu precădere în India şi mai greu în ţara noastră, există totuşi anumite măsuri ce pot fi luate pentru a preveni îmbătrânirea prematură:

  • evitarea exceselor alimentare şi a regimurilor drastice care slăbesc organismul;
  • consumul doar al mâncărurilor gătite în aceeaşi zi şi evitarea hranei conservate, chiar şi a celei preparate şi ţinute peste noapte în frigider;
  • urmarea unui program de prevenire a epuizărilor fizice sau intelectuale. Aici nu trebuie incluse somnul pe timp de zi şi nici „nopţile albe”;
  • eliminarea stărilor emoţionale negative precum mânia, lăcomia, frica, îngrijorarea etc. Acestea permit instalarea prematură a semnelor bătrâneţii: apariţia ridurilor, a firelor albe, diminuarea vederii, pierderea memoriei, lipsa entuziasmului etc.;
  • evitarea consumului de alcool, a fumatului, a drogurilor, a administrării prelungite de medicamente sintetice, a alimentelor care favorizează acumularea de toxine în organism etc.

Una dintre condiţiile de bază pentru reuşita acestei terapii este ca ea să fie administrată din timp. Aplicată încă din tinereţe, aceasta va permite regenerarea permanentă a celulelor, pe când aplicată abia la bătrâneţe, efectele îi vor fi mult diminuate

Acţiune antirid

Pulberea de aur se găsește și într-o serie de produse cosmetice, dar mai ales în creme. Crema cu pulbere de aur este o cremă de faţă cu efect hrănitor şi antiîmbătrânire. Pulberea de aur din conţinutul acestei creme stimulează regenerarea pielii şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Colagenul, ţesutul de suținere al pielii, îşi pierde elasticitatea odată cu înaintarea în vârstă. Pulberea de aur stabilizează colagenul şi elastina din piele, iar menţinerea calităţii acestora contribuie la încetinirea procesului natural de îmbătrânire a pielii, reduce ridurile şi sporeşte aspectul tineresc şi sănătos al acesteia.

Add comment


Security code
Refresh