Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

565 4 1de Gabriela Niculescu

După cum cu toţii am constatat pe propria piele, vârsta are efecte vizibile asupra corpului nostru. Prin acțiunea mușchilor faciali se creează ridurile permanente, iar sprâncenele au tendința de a se lăsa. Sprâncenele căzute vă pot face să păreți triste şi, mai mult, provoacă riduri inestetice în exteriorul ochiului. Pentru a combate acest fenomen natural vă vine în ajutor chirurgia estetică. Un lifting de sprâncene corectează şi întinerește vizibil fața, după cum spune doctor Ion Zegrea (medalion), medic specialist în chirurgie plastică la Clinica Elysium din București.

„Se poate face după o evaluare atentă a trăsăturilor faciale”

Ochii luminoşi şi pielea întinsă redau cel mai bine imaginea tinereţii. Tocmai de aceea, pierderea elasticităţii pielii şi lăsarea sa în zona centrală a feţei relevă anii în plus. „Sprâncenele căzute sunt însoțite și de un exces de piele pe pleoapele superioare, iar acest lucru poate fi tratat și prin blefaroplastie (n.r. - corecția pleoapelor superioare), dar uneori nu este nevoie decât de un simplu lifting al sprâncenelor. Această procedură se poate face după o evaluare atentă a trăsăturilor faciale ale pacientului. Scopul intervenției este acela de a oferi un aspect întinerit chipului”, ne-a spus doctor Ion Zegrea.

„Pielea este ridicată cu ajutorul a două sau trei fire de sutură”

565 4 2Specialistul în chirurgie plastică ne-a explicat cum se realizează liftingul de sprâncene: „O astfel de operație se face printr-o incizie de aproximativ patru centimetri lungime în porțiunea cu păr a pielii scalpului, în dreptul părții exterioare a sprâncenei. Apoi, pielea este ridicată cu ajutorul a două sau trei fire de sutură resorbabile. Incizia este închisă cu un fir de sutură extern, care se scoate după o săptămână. Aceeași procedură este apoi realizată la cealaltă sprânceană. Pliul cutanat care este creat prin acest proces nu este scurtat, el se va netezi și va dispărea în aproximativ şase săptămâni de la intervenție. Acest pliu este de obicei camuflat de păr. Sprâncenele se fixează în timp în poziția superioară, astfel încât rezultatul este permanent.”

Întreaga intervenție pentru ridicarea sprâncenelor durează între 30 și 45 de minute. La sfârșitul operației se aplică un pansament ușor și o mască rece pentru a reduce umflătura zonei asupra căreia s-a intervenit.

Recuperarea durează o săptămână

Liftingul de sprâncene este o intervenție aleasă de femei și de bărbați din întreaga lume. Majoritatea pacienților se întorc la lucru după o săptămână de la operație, în funcție de tipul de procedură și de rata individuală de recuperare. În primele săptămâni de la intervenție este recomandat să se evite ridicatul de greutăți sau exercițiile fizice foarte intense. Mica incizie are nevoie de timp să se fixeze. Complicațiile la acest tip de operații sunt foarte rare, acesta fiind motivul pentru care tot mai mulți pacienți aleg această metodă pentru întinerirea feței.

PONT. Pliul cutanat care este creat prin acest proces nu este scurtat, el se va netezi și va dispărea în aproximativ şase săptămâni de la intervenție. Acest pliu este de obicei camuflat de păr.

Add comment


Security code
Refresh