Main menu

header

569 4 1de Alexandra Rotărescu

Brunet, înalt și cu un zâmbet absolut cuceritor! Starul hollywoodian avea toate calitățile unui cuceritor adevărat chiar și înainte de a se programa la medicul estetician pentru o întinerire exagerată. Sau retușurile realizate îl fac și mai irezistibil în ochii admiratoarelor sale?

În plină criză existențială

Starul de 43 de ani - Benjamin Géza Affleck-Boldt, pe numele lui adevărat - este un caz clasic de bărbat aflat în plină criză existențială. Asemenea verdict a fost pus de specialiștii care i-au monitorizat fiecare mișcare de-a lungul anului 2015, iar concluzia lor are la bază niște „simptome” cât se poate de evidente: s-a despărțit de soția Jennifer Garner (care i-a fost alături timp de zece ani și i-a dăruit trei copii), și-a înecat amarul într-un adulter foarte public (cu bona copiilor, care are numai 20 și ceva de ani), și-a cumpărat un „aspirator de femei”, denumit Dodge Challenger SRT Hellcat, în valoare de 60.000 de dolari, și-a tatuat pe tot spatele o imensă pasăre Pheonix și i-a făcut vizite repetate chirurgului estetician. După o anumită vârstă, mai toate celebritățile din Cetatea Filmului își retușează una, alta, însă experții în domeniu sunt cu toții de părere că în cazul lui Ben s-a exagerat în mod cert cu intervențiile.

Schimbarea la față

569 4 2În prima jumătate a lunii decembrie 2015, tabloidele americane publicau imagini, pe care le considerau de-a dreptul șocante, cu noul look al vedetei. Affleck și-a vopsit părul negru tăciune și afișează un ten complet revitalizat, de fapt înghețat într-o expresie facială care nu mai aduce deloc cu bărbatul arătos pe care-l admirau femeile în filme precum „Good Will Hunting” sau „Argo”. Specialiștii dau vina pe operațiile estetice pe care acesta cu siguranță că și le-a făcut în exces. Și, din păcate, rezultatul nu este deloc cel dorit. În încercarea - disperată - de a arăta cât mai tânăr, Ben și-a șters de pe față ridurile, însă, odată cu ele, a dispărut și mimica obișnuită a actorului. „Arată diferit, însă nu mai bine. De fapt, e de nerecunoscut!”, a pus punctul pe i medicul plastician Lyle Back. „Și-a «lucrat» întreaga parte superioară a feței: și-a pus Botox, o cantitate prea mare de altfel, în jurul ochilor, și-a scos grăsimea și excesul de piele de deasupra ochilor și de sub ei”, ne lămurește acesta. Mai mult de-atât, și-a injectat fillere în pomeți, apelând, de asemenea, și la tratamente cu laser pentru ten. „Arată ca la 20 de ani! E ridicol! Și-a pierdut expresia chipului și a devenit chiar puțin feminizat”, a completat doctorul Anthony Youn.

Fizic de supererou

569 4 3Diferențele fizice sunt evidente și e de înțeles motivul pentru care Affleck și-a dorit o întinerire rapidă: competiția e acerbă la Hollywood, iar tinerele talente apar pe bandă rulantă. În plus, viața de proaspăt burlac trebuie trăită la maximum, cu iubite adolescentine, care apreciază un fizic cât mai bine proporționat și un chip lipsit de imperfecțiuni. Oricum, Ben a ținut dintotdeauna la înfățișarea sa. În ciuda slăbiciunilor sale - alcoolul și jocurile de noroc -, n-a fost niciodată delăsător. Sau cel puțin n-au existat semne clare care să-și fi pus amprenta asupra fizicului său. Iar atunci când meseria i-a cerut, a devenit chiar unul dintre cei mai musculoși bărbați de la Hollywood. În mod normal, la o înălțime de 1,92 m, actorul are 98 kg, 91 cm în talie și un piept de 112 cm. Pentru cel mai recent proiect al său, „Batman vs Superman: Zorii dreptății”, și-a mărit bicepșii cu nu mai puțin de 44 de centimetri! Cum a reușit asemenea performanță? S-a antrenat de câte două ori pe zi, câștigând astfel 19 kg de mușchi.

A urmat un program de dezvoltare musculară

Pregătirea pentru un rol de asemenea amploare a presupus ca, timp de 90 de zile, să se concentreze aproape exclusiv asupra antrenamentelor. Inițial s-a pregătit câte cinci-șase zile pe săptămână, timp de trei-patru ore pe zi, iar programul de dezvoltare musculară includea exerciții de forță și rezistență, cardio, arte marțiale, întinderi și câte și mai câte. Odată cu începerea filmărilor însă, Ben a fost nevoit să reducă antrenamentul la două ore în fiecare zi, timp de trei-patru zile pe săptămână, la care a mai adăugat doar o jumătate de oră de jogging zilnic. Cu un trup sculptat ca al lui, Affleck a putut să realizeze chiar el toate cascadoriile incluse în scenariul filmului de acțiune.

A consumat câte 5.000 de calorii zilnic

569 4 4Bineînțeles că faimosul actor n-ar fi ajuns la asemenea rezultate lăudabile în ceea ce privește fizicul său dacă ar fi înfulecat numai cartofi prăjiți și fripturi înecate în grăsime. Așadar, o alimentație bine gândită de nutriționiști și respectată întocmai de vedetă a fost esențială! În perioada antrenamentelor intense, starul a consumat câte 5.000 de calorii în fiecare zi, iar, pentru a-și dezvolva musculatura, a avut nevoie de minimum 250 g proteine zilnic. A servit cinci mese pe zi, din care n-au lipsit alimente sănătoase precum albușul, fulgii de ovăz cu banane, sucurile naturale, cartoful dulce, carnea de pui la grătar, nucile, migdalele, spanacul, broccoli și fasolea verde.

Singurul actor care a fost atât Superman, cât și Batman exagerează cu operațiile estetice

„Ben Affleck arată ca la 20 de ani! E ridicol! Și-a pierdut expresia feței și este chiar puțin feminizat“ (Anthony Youn, medic estetician)

Dieta lui conține albuș, fulgi de ovăz cu banane, sucuri naturale, cartof dulce, carne de pui la grătar, nuci, migdale, spanac, broccoli și fasole verde

Cel mai sexy zâmbet

569 4 5Un adevărat sex-simbol, Ben Affleck nu e străin de procedurile de înfrumusețare, el fiind dispus să plătească nu mai puțin de 100.000 de dolari pentru o dantură nou-nouță înainte de lansarea din 1998 a filmului „Sfârșitul lumii”. Regizorul peliculei, Michael Bay, a glumit atunci în fața presei că Ben este perfect pentru rolul interpretat în filmul său, cu o singură excepție: avea dinți de copil, în niciun caz de supererou! Declarația usturătoare l-a motivat pe actor să dea iama în cabinetul stomatologic și să-și comande unul dintre cele mai seducătoare zâmbete de la Hollywood. Iar de la o dantură nouă la un ten întinerit n-a fost decât un pas, pe care Ben l-a făcut fără să stea pe gânduri. Rămâne doar ca admiratoarele sale să-și dea cu părerea cu privire la noul look al vedetei: prea multe retușuri sau exact câte trebuiau pentru a-i spori farmecul?

Pentru filmul „Batman vs Superman: Zorii dreptății“, din 2016, actorul și-a mărit bicepșii cu 44 de centimetri și, în urma antrenamentelor zilnice, a câștigat 19 kilograme de mușchi