Main menu

header

570 4 1de Gabriela Niculescu

Natural, romantic, proaspăt şi feminin, acestea sunt cuvintele care pot descrie cât mai bine un machiaj ideal de primăvară. La acestea se adaugă uşurinţa şi rapiditatea cu care se realizează machiajul, pentru că fiecare zi reprezintă o nouă întrecere cu timpul. Make-up artista Katiuşa Popovici (medalion) vă învaţă câteva lucruri simple pentru a obţine un machiaj rapid şi uşor ca o adiere de primăvară, evident, în tendinţe.

Se poartă tenul strălucitor

570 4 2Primăvara aceasta se poartă tenul strălucitor şi cât mai puţin încărcat. Efectul de ten strălucitor, luminos şi curat îl puteţi obţine cu ajutorul produselor ce conţin particule luminoase pe care le întindeţi uşor cu o pensulă şi apoi îndepărtaţi excesul. Folosiţi o cremă hidratantă, un fond de ten şi puţină pudră cu particule strălucitoare, care reflectă subtil lumina. Aceste particule trebuie să fie foarte fine, iar pentru a le testa vă puteţi privi în oglindă la lumina naturală a zilei. Regula de aur pentru primăvara aceasta: mai puţin înseamnă mai mult! Puteţi folosi şi iluminatorul, pentru pomeţi şi pentru colţul intern al ochilor. Machiajul natural înseamnă puţin fard, de aceea tenul trebuie să arate impecabil. Puteţi să vă faceţi un obicei din a vă aplica frecvent măşti de curăţare, hidratare, exfoliere şi tonifiere. Nu uitaţi nici de demachierea zilnică şi de o hidratare corespunzătoare.

Conturaţi cu... bronzul timpuriu

Pentru un aspect natural, dar vizibil îmbunătăţit, puteţi folosi, alături de blush, o pudră bronzantă cu o nuanţă puţin mai închisă decât cea a tenului dumneavoastră. Porniţi dinspre tâmple, sub pomete şi sub linia maxilarului, pentru un efect uşor de conturare a feţei.

Eyelinerul, doza necesară de încredere

Pentru o privire pătrunzătoare puteţi înlocui fardul de ochi cu un eyeliner. În plus, este mult mai simplu şi mai rapid de aplicat decât să amestecaţi culorile de fard. Puteţi desena o codiţă lungă, precum cea în stilul ochi de pisică, pentru a vă alungi ochii, o variantă chic şi potrivită pentru zi. După ce vă veţi obişnui cu mişcarea, vă va lua doar câteva clipe până să terminaţi. Deşi eyelinerul negru este cel mai des folosit, în primăvara aceasta puteţi experimenta şi eyelinerul colorat.

Ochi pătrunzători cu smokey maro

Dacă vreţi să obţineţi efectul de mărire al ochilor, alegeţi nuanţe deschise de fard pentru ochi, iar în locul variantei clasice de smokey eyes, care oricum nu este potrivită pentru zi, alegeţi o nuanţă maro şi mascara pentru volum. Folosiţi farduri foarte puţin sidefate, care să confere privirii un strop de culoare.

„Machiajul natural înseamnă puţin fard, de aceea tenul trebuie să arate impecabil. Puteţi să vă faceţi un obicei din a vă aplica frecvent măşti de curăţare, hidratare, exfoliere şi tonifiere“ make-up artist Katiuşa Popovici

O dată pe săptămână aplicaţi scrub pe buze

Dacă vreţi să vă modernizaţi machiajul fără să păreţi ridicolă, alegeţi nuanţele pastelate pentru unghii şi buze. Buzele nude sau în nuanţe pastelate vă oferă un aer proaspăt, natural, exact ca primăvara. Adoptaţi nuanţe pastelate de roz sau de corai sau puteţi rămâne, de asemenea, la nuanţa naturală a buzelor, aplicând numai un gloss transparent. Balsamurile de buze uşor sidefate sunt şi ele în trend, mai ales dacă sunteţi ceva mai comodă, tocmai pentru că sunt foarte simplu de aplicat, chiar şi fără oglindă. Investiţi într-un exfoliant de buze, pentru că cel de corp este prea abraziv pentru o parte a trupului atât de sensibilă. Aveţi grijă ca o dată pe săptămână, cel puţin, să aplicaţi scrubul pe buze şi să masaţi uşor, iar apoi să folosiţi un strugurel hidratant.