Main menu

header

582 4 3de Raluca Grințescu

Pleoapele căzute sunt o problemă estetică greu de corectat prin machiaj. În general, persoanele cu această fizionomie lasă impresia unei vârste mai înaintate decât cea reală. Pleoapele căzute pot avea numeroase cauze: îmbătrânirea celulară obişnuită, diabetul, un accident vascular cerebral, sindromul lui Horner (ce afectează nervii oculari şi faciali), o tumoare cerebrală sau orice altă afecţiune a sistemului nervos sau muscular. Este normal ca pleoapele să se lase pe măsură ce îmbătrânim, dar problema poate surveni şi în urma leziunilor oculare, nervoase sau a unor afecţiuni. Cel mai bun mod de a corecta problema constă în folosirea unor măşti naturiste.

Albuș

582 4 4Ouăle se folosesc în scopuri cosmetice de mii de ani, iar multe dintre produsele cosmetice existente astăzi le folosesc şi ele pe post de ingredient activ. Aplicate extern, ouăle pot reduce vizibilitatea cicatricelor, previn acneea şi cearcănele, îndepărtează punctele negre, întăresc, hrănesc şi regenerează părul, conferă un plus de fermitate pielii sensibile din jurul ochilor şi multe altele. Iată ce aveți de făcut ca să corectați aspectul pleoapelor căzute: îndepărtați machiajul, clătiți-vă bine cu apă, apoi aşteptați ca pielea să se usuce complet. Spargeți un ou şi separați albușul de gălbenuş, apoi întindeți albușul pe pielea pleoapelor folosind un disc de bumbac. Ca să evitați prelingerea măştii în ochi, se recomandă să îi ţineți închişi până ce albușul se usucă. La final, îndepărtați masca de albuş cu apă călduţă. Întrucât este vorba despre un tratament perfect natural, puteți folosi masca în fiecare zi. Efectele devin vizibile după doar câteva zile.

Ceai de mușețel

Acoperiți-vă ochii cu saci cu ceai de muşeţel. Acesta conţine agenţi antiinflamatori ce pot trata pleoapele căzute. Ţineți sacii în frigider înainte să vă acoperiți ochii cu ei şi încercați să stați relaxați timp de vreo 20 de minute, cât durează tratamentul. Preparați-vă propria loţiune pentru revitalizarea ochilor, folosind ingrediente naturale. Nu este greu deloc. Amestecați patru linguri cu iaurt simplu cu patru linguri cu gel de aloe vera, două linguri cu fulgi de ovăz şi cinci felii de castravete descojit până când obţineți o pastă. Aplicaţi pasta pe pleoape şi lăsați-o să acţioneze timp de 20 de minute, iar apoi clătiți cu apă rece.

Castraveți

582 4 5Castraveţii sunt un remediu excelent pentru pleoapele căzute. Pur şi simplu acoperiți-vă ochii cu două felii de castravete răcite la frigider şi lăsați-le să acţioneze timp de 15-20 de minute.

Apă cu gheaţă

Apa cu gheaţă este foarte bună pentru a trata pleoapele căzute. Spălați-vă pe faţă cu apă foarte rece, pentru ca pielea din jurul ochilor să vi se strângă.

Struguri

Consumați mulţi struguri. Aceştia au un conţinut bogat de resveratrol, ce previne sau încetineşte procesul de îmbătrânire celulară. Adăugați mai mulţi struguri dietei dumneavoastră zilnice şi o să vă puteți bucura de toate beneficiile pe care aceştia vi le oferă!

Dacă trebuie să vă încruntați fruntea sau să vă înclinaţi capul spre spate pentru a vedea mai bine, este foarte probabil să păreți mai obosiți decât sunteți în realitate

Pot fi cauzate de complicaţii medicale

Dacă aveți pleoapele căzute la ambii ochi, cauza ar putea fi: complicaţii medicale cum ar fi miastenia gravis, o afecţiune neuromusculară ce afectează muşchii din jurul ochilor şi nervii ce îi controlează pe aceştia; procesul natural de îmbătrânire; o variaţie normală în pleoape. Dacă aveți pleoapele căzute doar la un ochi, cauza ar putea fi: un neoplasm la nivelul ochiului (este asemănător cu un urcior), complicaţii medicale, o leziune la nivelul unui nerv, procesul natural de îmbătrânire sau o variaţie normală în pleoape.