Main menu

header

584 4 2de Gabriela Niculescu

Abdomenul, talia și coapsele sunt preocupările principale ale doamnelor înainte de vacanța de vară. Mersul la sala de sport, o dietă bazată pe crudități sau câteva intervenții de chirurgie estetică ne pot face să arătăm cât mai aproape de ideal în următoarea vacanță. Doctor Ion Zegrea (foto), medic specialist chirurgie plastică la Clinica Elysium, ne-a vorbit despre o procedură ce vă poate ajuta să arătaţi mult mai bine.

„Presupune o incizie completă în jurul trunchiului”

584 4 3Celulele adipoase, celulita și pielea în exces se acumulează cel mai des pe coapse, ceea ce face un corp să pară mai în vârstă decât e în realitate. „Liftingul intern al coapselor corectează pielea în exces de la nivelul zonei interne, medii şi externe a coapselor. Liftingul părţii inferioare a corpului presupune o incizie completă în jurul trunchiului. Deşi poate părea excesivă, este o intervenţie foarte eficientă, ce nu numai că îmbunătăţeşte talia, dar şi fesele şi porţiunea laterală a feselor”, spune specialistul. Liftingul coapselor îndepărtează excesul de piele și de grăsime, oferind un contur estetic și plăcut. Este o operație ce se adresează cel mai frecvent pacientelor care au pierdut în greutate, natural sau după chirurgie bariatrică, dar și a celor care, din cauza vârstei, prezintă piele în exces, cu elasticitate scăzută şi un aspect neplăcut. Timpul de recuperare postoperator după o intervenție de lifting de coapse este de două săptămâni. Se recomandă ca primele şapte zile după operație să se evite efortul fizic.

„Un corp îngrijit printr-un stil de viață activ și sănătos este cheia succesului pentru orice schimbare la nivelul organismului nostru“

„Conferă fermitate şi un aspect bine proporţionat“

Potrivit statisticilor Societății Americane a Chirurgilor Plastici (ASPS), în 2015, peste 9.120 de femei din SUA au ales să își remodeleze coapsele prin intervenția de lifting, o creștere cu 73% față de anii 2000, când a existat un boom al operațiilor estetice peste tot în lume. Pentru Europa nu există o statistică specifică privind această operație, dar unele articole de specialitate arată o tendință asemănătoare cu cea de peste Ocean. „Pacientele mele aleg liftingul de coapse după ce au realizat că exercițiul la sala de fitness și pierderea în greutate printr-o dietă nu pot da acea fermitate și acel aspect bine proporționat, care să meargă în tandem cu imaginea de ansamblu a corpului. Liftingul chirurgical de coapse rezolvă foarte eficient această problemă. Îmi place să le amintesc pacientelor mele un lucru foarte important: un corp îngrijit printr-un stil de viață activ și sănătos este cheia succesului pentru orice schimbare la nivelul organismului nostru”, mai spune chirurgul estetician.