Main menu

header

591 4 3de Carmen Ciripoiu

În fiecare țară, femeile folosesc secrete tradiționale pentru a-și păstra frumusețea, dar parcă niciunele nu sunt atât de spectaculoase și cu rezultate uimitoare ca acelea ale grecoaicelor.

Sarea de mare reduce celulita

Unul dintre exfoliantele folosite cel mai des este sarea de mare. Se amestecă două linguri cu sare cu puțină apă și cu ulei de măsline și se masează ușor, cu mișcări circulare, fața proaspăt curățată. Sarea de mare se folosește cu succes și pentru stimularea circulației și reducerea celulitei. Grecoaicele au desco- perit că oregano le este de un real ajutor pentru a avea o piele fermă și netedă. Tocmai de aceea, condimentul este adăugat în ulei de migdale, susan sau floarea-soarelui, iar seara, înainte de culcare, se masează temeinic, până intră în piele. La final se înlătură surplusul cu un șervețel. Din ritualul de frumusețe al grecoaicelor este nelipsită și mierea, cunoscută pentru efectele sale antiseptice, antiiritante, calmante, tonifiante pentru toate tipurile de piele. De două ori pe săptămână se recomandă masaj cu miere, amestecată cu câteva picături de suc de lămâie. Gomajul se face cu mișcări ușoare atât în zona feței, cât și pe corp, insistând pe coapse.

Iaurtul șterge ridurile

În ceea ce privește iaurtul grecesc, acesta are rolul de a lupta cu tenurile acneice și de a șterge ridurile ușoare. Se întind două linguri cu iaurt pe față, se lasă să acționeze o jumătate de oră, apoi se clătește. Rezultatul este uimitor! Un ten ofilit? Rozmarinul rezolvă urgent problema. Din două lingurițe cu plantă și o cană cu apă se prepară o infuzie, se lasă la răcit, se strecoară și se pulverizează în fiecare dimineață pe faţă și pe gât, curățate bine în prealabil. Pentru un efect maxim, seara se pun comprese tot cu infuzie de rozmarin, care se păstrează 15 minute. Pentru un luciu deosebit al părului, grecoaicele folosesc oțet de rozmarin. Modul de preparare este următorul: peste un litru de oțet de mere se toarnă o jumătate de cană cu rozmarin. Se lasă la macerat două săptămâni. Se adaugă o ceșcuţă cu oțet la un litru de apă și se clătește părul după ce a fost spălat. Pentru un ten îmbătrânit, frumoasele Greciei apelează la uleiul de măsline, cu care-și masează fața timp de câteva minute, o perioadă de trei săptămâni.