Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

598 5 2de Raluca Grințescu

Mere, pere, struguri, prune, dovleac, gutui. Fructele de toamnă sunt foarte gustoase şi hrănitoare. Dar ele nu sunt bune numai de mâncat, ci le puteți folosi pentru a vă face acasă cele mai grozave măşti de faţă cu fructe de toamnă. Nu oricine îşi permite să meargă la cosmetică pentru cele mai scupe tratamente. În plus, nu aveți întotdeauna timp pentru aşa ceva.

Cu mere şi miere

Ingrediente: 1 măr, 2 linguri cu miere. Mod de preparare: curățați mărul de coajă, îndepărtați-i cotorul şi tăiați-l cubuleţe. Apoi puneți-l în blender. Adăugați mierea şi amestecați bine.

Aplicați masca pe faţă, evitând zona ochilor. Lăsați-o să acţioneze 10-15 minute şi apoi îndepărtați-o. Spălați-vă cu apă rece. După aceea, daţi-vă cu o cremă hidratantă. Dacă sunteți tot timpul obosită şi stresată, încercați această mască. Este una dintre acele măşti cu fructe de toamnă care vă va proteja tenul şi vă va da şi o stare de spirit mai bună. Merele conţin vitaminele A, B, C - pe care pielea le va absorbi cu poftă - şi au proprietăţi antioxidante. Acestea ajută pielea să îşi revină după efectele soarelui. De fapt, merele au fost folosite, de-a lungul timpului, în multe remedii împotriva arsurilor solare. Merele mai conţin şi acid glicolic, care exfoliază şi curăță porii.

Cu dovleac

Pentru a vă face acasă o mască de toamnă cu dovleac e bine să vă pregătiți mai întâi „baza”. Aveți nevoie de o ceşcuţă cu dovleac tăiat cuburi mici şi un ou. Pasați-le bine în blender. În timp ce gălbenuşul hrăneşte pielea, albușul o strânge. De la această mască de bază puteți varia în funcţie de tipul dumneavoastră de piele. Pentru tenul uscat, adăugați câteva linguriţe cu miere. Aceasta nu numai că hidratează, dar are şi proprietăţi antibacteriene. Dacă aveți tenul gras, puneţi câteva picături de cidru de mere sau suc de merişoare. După ce faceți masca potrivită dumneavoastră, aplicați-o pe faţă şi relaxați-vă 15-20 de minute. Apoi înlăturați-o şi veți vedea că tenul dumneavoastră este mai luminos, mai ferm şi mai mătăsos. Dovleacul e bun pentru piele deoarece are vitamina C şi vitamina A, dar şi zinc. Enzimele şi antioxidanţii din dovleac creează un efect similar cu cel al unui tratament cosmetic alfa-hidroxi. Estompea- ză ridurile şi vă protejează pielea împotriva petelor cauzate de îmbătrânire.

Cu struguri

598 5 3Ingrediente: 1 ceşcuţă cu boabe de struguri verzi, 1 linguriţă cu miere sau 1 gălbenuş. Pe lângă faptul că au un gust absolut delicios, strugurii sunt bogaţi în antioxidanţi şi în vitamine care vă ajută tenul. Faceți o mască hrănitoare combinând strugurii zdrobiţi cu puţină miere sau cu gălbenuş. Înainte să o aplicați pe faţă, aveți grijă să vă spălați bine. Apoi, aplicați masca şi lăsați-o pe faţă 10-15 minute, după care clătiți-vă cu apă călduţă. Strugurii combat acneea şi reduc ridurile. Dacă nu aveți timp să vă faceți o mască elaborată, zdrobiți pur şi simplu câteva boabe de struguri şi masați-vă cu ele pe faţă. Strugurii ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii şi vă fac tenul mai strălucitor.

Dovleacul este un bun exfoliant şi vă face pielea mai strălucitoare

Add comment


Security code
Refresh