Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

de Cristina Tache

Mierea este unul dintre cele mai cunoscute tratamente de înfrumuseţare încă din timpuri străvechi. Însă, despre polen şi despre lăptişorul de matcă nu se vorbeşte foarte des. Aceste două produse apicole au şi ele o mulţime de beneficii asupra pielii şi ne pot ajuta să ne menţinem frumoase. Iată cum puteţi să le folosiţi pentru a avea un ten sănătos şi mereu tânăr.

Polenul stimulează regenerarea celulelor
Polenul a fost introdus de curând în tehnicile de înfrumuseţare, pentru că are în compoziţie foarte mulţi aminoacizi, vitamine (A, E, D şi C), biotină, enzime şi oligoelemente (potasiu, magneziu, calciu, fier). Polenul stimulează regenerarea celulelor şi întinerirea pielii. Este un remediu potrivit tuturor tipurilor de ten. Pentru a-l folosi acasă, achizionaţi de la magazinele cu profil naturist polen praf. Apoi amestecaţi patru-cinci grame din acest ingredient în masca pe care o folosiţi pentru ten în mod obişnuit.
Atenţie! Polenul poate provoca alergii celor cu pielea sensibilă.

Lăptişorul de matcă versus piele aspră
Lăptişorul de matcă este un produs glandular secretat de albinele tinere ce hrănesc matca. Tratamentul local cu lăptişor de matcă are rolul de a normaliza funcţiile pielii atât în cazul pielii uscate, cât şi în cel al epidermei grase.
Lăptişorul de matcă se poate folosi şi în beneficiul tenului ridat sau al pielii aspre. În acest scop se prepară un amestec dintr-un albuş de ou şi o lingură cu lăptişor de matcă. Se omogenizează şi se aplică pe faţă şi pe gât. Se lasă să acţioneze 15-20 de minute şi se clăteşte cu infuzie de muşeţel.