Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

de Cristina Tache

Transpiraţia excesivă ce apare chiar şi atunci când nu depuneţi efort este semn de hiperhidroză. Aceasta afectează faţa, axilele, picioarele şi mâinile, dar este diferită de transpiraţie.
În general, transpiraţia este un termostat al pielii, ce are rolul de a menţine o temperatură constantă a corpului, secretând prin pori un amestec de apă şi de sare. Atunci când este vorba despre hiperhidroză, glandele sudoripare secretă în exces şi, în combinaţie cu transpiraţia, situaţia devine stânjenitoare. Iată ce trebuie să ştiţi despre această problemă estetică.

Este nevoie de matifiere la nivelul feţei
Hiperhidroza începe de regulă în perioada pubertăţii şi regresează după vârsta de 40 de ani. Se poate declanşa adesea şi din cauza emoţiilor şi este accentuată pe frunte. Pentru a diminua problema este indicat să folosiţi creme cu efect matifiant şi fond de ten cu aceeaşi acţiune.

Deodorantul maschează mirosul
Hiperhidroza din zona axilei nu trebuie confundată cu transpiraţia. Este inodoră, dar lasă urme pe îmbrăcăminte. Pentru a-i reduce efectele, folosiţi un antiperspirant sau un deodorant solid. Deodorantul maschează mirosul şi previne umezirea, iar antiperspirantul usucă zona axială, atacând microorganismele şi înlăturând senzaţia de umezeală.

Scrub cu mentol, pentru mâini şi picioare
Efectele hiperhidrozei palmare sunt mai dificil de stopat, pentru că loţiunile obişnuite nu sunt destul de puternice. La nivelul picioarelor se poate aplica de trei ori pe săptămână, prin masaj, un scrub cu mentol sau cu citrice şi apoi un ulei special, care să împiedice transpiraţia.