Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

de Cristina Tache

Pe lângă faptul că sunt nişte fructe delicioase şi foarte sănătoase, merele au efecte benefice şi asupra pielii. Conţin hidroacizi ce răcoresc pielea, îi conferă elasticitate, dar elimină şi celulele moarte. Pentru a vă bucura de aceste mici secrete, încercaţi un tratament simplu, ieftin şi la îndemână.

Miez pasat cu miere
Aveţi nevoie de un măr şi de două linguriţe cu miere. Curăţaţi mărul de coajă, tăiaţi-l pe jumătate şi scoateţi-i sâmburii. Pentru mască folosiţi doar o jumătate de fruct. Pasaţi miezul şi amestecaţi-l cu mierea până ce obţineţi o pastă omogenă. Lăsaţi produsul obţinut la frigider pentru 20 de minute, după care întindeţi-l pe faţa curată. Masaţi uşor cu mâna în timp ce aplicaţi, până simţiţi că masca devine uşor gelatinoasă. Când ajungeţi la acest rezultat, clătiţi bine cu apă călduţă. După un astfel de tratament, pielea devine mai strălucitoare şi capătă un aspect mai sănătos.

Efect anticearcăne
Merele au şi proprietatea de a reduce inflamaţiile de la nivelul pielii şi de a combate iritaţiile. Dacă aveţi o piele mai sensibilă sau pur şi simplu vreţi să diminuaţi cearcănele, puteţi folosi un măr ras. Vă demachiaţi şi apoi aplicaţi mărul ras pe ten sau în zonele cu probleme. Lăsaţi să acţioneze 20 de minute şi apoi clătiţi cu apă rece.