Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

de Cristina Tache

Fiecare dintre noi avem un alt tip de piele, cu caracteristici proprii, datorate nu doar naturii, ci şi stilului de viaţă adoptat. Numai cunoscând aceste detalii putem avea grijă de pielea noastră într-un mod adecvat şi fără riscuri. Produsele cosmetice există pentru toate tipurile de ten, trebuie doar ca noi să le alegem pe cele care ni se potrivesc. Înainte de a da fuga în magazine aplicaţi următorul test, ce vă va spune ce tip de ten aveţi.

Demachierea, primul pas
Mai întâi îndepărtaţi orice urmă de fard şi de impurităţi. Demachiaţi-vă şi spălaţi bine faţa cu apă, apoi luaţi un creion dermatograf şi, cu partea neascuţită, ştearsă cu puţin alcool medicinal, trageţi câteva linii pe piele, apăsând uşor.
Dacă linia se înroşeşte, înseamnă că aveţi un ten gras, pe care trebuie să îl îngrijiţi cu produse adecvate.
În cazul unui ten uscat se va observa o adâncitură pe locul unde aţi trasat linia. Dacă nu apare nicio reacţie, este semn că aveţi un ten normal.
Dacă nu v-aţi lămurit de la prima încercare în privinţa tipului de piele pe care îl aveţi, nu repetaţi testul imediat. Lăsaţi să treacă aproximativ trei ore, timp în care pielea trebuie să îşi recapete aciditatea. Apoi, puteţi relua testul.

Reţineţi! Această metodă de determinare a tipului de ten este empirică şi poate fi utilă în cazul unei pieli sănătoase. Pentru rezultate mai concludente şi exacte, consultaţi un dermatolog, care să vă îndrume către produsele potrivite de îngrijire.