Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

    Uleiurile pentru îngrijire corporală sunt benefice pielii datorită proprietăţilor hidratante, dar şi pentru că nu conţin chimicale. Folosind astfel de produse de îngrijire, pielea devine mai moale, mai mătăsoasă şi mai fermă. Pentru că aceste produse se găsesc în număr mare şi în diverse variante, atunci când le cumpăraţi alegeţi-le în funcţie de zonele corpului pe care vreţi să le răsfăţaţi. Iată un mic ghid al celor mai utilizate uleiuri corporale şi efectele lor asupra pielii.

Piele mătăsoasă cu susan
    Uleiul de susan face pielea moale şi mătăsoasă. Poate fi folosit în combinaţie cu alte uleiuri, precum cel de coriandru, lemongrass sau bergamotă. Este util şi în combaterea celulitei. Efecte hidratante şi tonifiante au şi uleiurile de jojoba sau de măsline.

 Pentru picioare frumoase
    Uleiurile esenţiale sunt foarte eficiente în tratarea călcâielor crăpate. Masaţi-le cu orice ulei esenţial regulat, timp de câteva săptămâni, şi aspectul picioarelor dumneavoastră se va îmbunătăţi. O altă variantă este să puneţi câteva picături de ulei într-un vas cu apă şi să staţi câteva minute cu picioarele în apă.


 Jojoba hidratează tenul
    Uleiul de jojoba este recomandat pentru masajul facial, în cazul tenului uscat şi normal. Persoanele care au pielea grasă pot folosi uleiurile din salvie, camfor, mentă, chiparos sau cuişoare. Pielea sensibilă reacţionează foarte bine la uleiul de măsline. Uleiul de aloe vera este remediul ideal pentru combaterea inflamaţiilor şi iritaţiilor, ce apar de obicei pe pielea sensibilă.

 Uleiul de ricin dă un aspect sănătos părului
    În cosmetică există foarte multe produse pe bază de uleiuri esenţiale, destinate îngrijirii părului. Dacă aveţi un păr normal, folosiţi uleiul de nucă de cocos pentru hidratare. Celor care au părul uscat li se recomandă folosirea regulată a uleiului de muştar. Părul gras este cel mai bine tratat cu ulei de migdale. Pentru îndepărtarea mătreţii se poate folosi uleiul de ricin, ce are rezultate foarte bune şi rapide. Pentru a reda strălucirea şi aspectul sănătos al părului, folosiţi ulei de aloe vera.

 Mâini catifelate
    Un tratament eficient pentru mâinile crăpate este amestecul de ulei de măsline cu ulei de migdale. Folosiţi această loţiune în fiecare seară, înainte de culcare, pentru ca mâinile dumneavoastră să fie în permanenţă hidratate şi catifelate.  

 

Cristina Tache

Add comment


Security code
Refresh