Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Vedete la un pas de moarte (III)

596 30 1de Silviu Ghering

Al treilea episod din serialul pe care vi-l oferă TAIFASURI îi aduce în lumina crudă a reflectoarelor pe Drew Barrymore, Sandra Bullock, Tom Hanks, Johnny Depp și Jason Statham, alte nume grele ale Hollywoodului care au trecut pe lângă „trecere” și au scăpat ca prin urechile acului. Lumea filmului și lumea noastră ar fi fost mult mai sărace fără ei... dar au avut, și am avut!, noroc...

Walter Lippmann, părintele conceptului de „război rece“

595 2 2de Silviu Ghering

Născut la 23 septembrie 1889, la New York, într-o familie de evrei germani din clasa medie, Walter Lippmann a fost un intelectual de rasă, scriitor, reporter, sociolog, politolog, comentator politic. Încă de la 17 ani a studiat filosofia și limbile străine (vorbea fluent franceza și germana) la prestigioasa Harvard University. Celebru pentru că a introdus conceptul de „război rece” în jurnalismul mondial, tot el a fost „părintele” conceptului de „stereotip”. De două ori distins cu Premiu Pulitzer (1958 și 1962) și supranumit de confrații de condei din vremea sa „Pontiful presei”, este considerat „cel mai talentat și influent comentator politic american din secolul al XX-lea”. A fost unul dintre primii politologi americani care au constatat că democrația face adesea apel la metodele propagandei, un exemplu folosit de el fiind cel al intervenției americane în Primul Război Mondial, opinia publică fiind fără dubii împotriva acestei intervenții! A abordat în lucrările sale probleme de căpătâi în domeniul opiniei publice și, prin extensie, în cel al comunicării sociale, precum responsabilitatea reporterilor, rolul mass-media, natura opiniei publice. Lucrarea „Opinia publică” („Public Opinion”), publicată în 1922, este considerată „cartea fundamentală a jurnalismului modern” și reprezintă primul mare studiu de sine stătător despre opinia publică, un reper primar de referință în identificarea rolului pe care mass-media îl are în formarea opiniei publice. Este o întreprindere de pionierat care formulează judecăți, ridică întrebări de o actualitate ce nu poate fi pusă la nicio îndoială. Argumentul de bază al lui Lippmann era că media, a cărei libertate era și este protejată de primul amendament al Constituției americane, are un rol crucial în crearea și în menținerea unei piețe libere a ideilor. De aceea cele mai multe studii cu caracter istoric despre opinia publică, mass-media, comunicare citează frecvent această lucrare ca pe un moment esențial de cristalizare a unei viziuni coerente despre opinia publică și rolul ei în societate. A murit în locul în care s-a și născut, New York, la 14 decembrie 1974.

Romania frumoasa

595 2 1de Silviu Ghering

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Circuit metabolic de slăbire pentru acasă (I)

595 20 1de Raluca Grințescu

Cu siguranţă ați auzit deja de Antrenamentul în Intervale de Intensitate Ridicată (HIIT) - un stil de antrenament excelent, care vă ajută să ardeți o grămadă de grăsime corporală, raportat la timpul investit. Ei bine, la fel ca HIIT-ul, circuitul de mai jos se află undeva pe locul 2 în clasamentul antrenamentelor pentru slăbire.

Nouria Nouri: „Sunt pasionată să fac teatru, dar şi să văd teatru“

595 25 1de Valeria Roman

Actriţă, realizatoare de emisiuni radio, publicist comentator şi, nu în ultimul rând, mamă, „meserie” pentru care are normă întreagă după divorţul de Daniel Iordăchioaie, Nouria Nouri se descrie ca fiind una dintre cele mai loiale persoane. Născută la Ploieşti, la 24 iunie 1975, actriţa are origini afgane, dar nu s-ar mai putea întoarce să trăiască în ţara care astăzi este teatru de operaţiuni militare pentru menţinerea păcii. Absolventă a Liceului Pedagogic şi a Academiei de Teatru şi Film „I.L. Caragiale”, Nouria Nouri trăieşte pentru copii, pe care îi provocă la jocuri interactive în spectacolele sale.

Vedete la un pas de moarte (II)

595 30 1de Silviu Ghering

TAIFASURI v-a „povestit” în numărul trecut cum erau să nu mai fie Sharon Stone, Sylvester Stallone, Jackie Chan, Orlando Bloom și Martin Lawrence, vedete de primă linie de la Hollywood. Serialul momentelor dramatice, dacă nu chiar cruciale, din viața starurilor care par, în lumina orbitoare a reflectoarelor, indestructibile continuă la TAIFASURI. Veți citi în cele ce urmează cum au trecut la un pas de moarte alte nume grele ale marelui ecran. Vă puteți închipui cum ar fi fost lumea filmului, dar și lumea în totalitatea sa, fără Charlize Theron? Sau George Clooney? „Mâna” din acest număr o completează pe Anne Hathaway, Gerard Butler și Eminem. Unul și-unul...

Poetul tristeţilor noastre: Bacovia

594 2 2de Silviu Ghering

Cel mai important poet simbolist român s-a născut la 17 septembrie 1881, în Bacău, al cincilea copil din cei nouă ai comerciantului Dimitrie Vasiliu și ai casnicei sale soții Zoe, sub numele de George Andone Vasiliu. Nu a fost bun la învățătură. În clasele mici a luat 8 la purtare, a fost corigent la limba română, geografie, istorie, elină, matematică și științe fizico-chimice. La 17 ani, din dorința de a ajunge ofițer, s-a înscris la Școala Militară din Iași. N-a suportat regimul de cazarmă și, după doar două săptămâni, a evadat din internat îmbrăcat în uniforma de cadet pe care și-o cumpărase singur. S-a întors la liceu, pe care l-a terminat abia la 22 de ani, după multe re- examinări, fără a-și da Bacalaureatul, obținând însă ca echivalent un certificat de absolvire cu media anuală de 6,43. În timpul liceului s-a îmbolnăvit de zona zoster, o eczemă nevindecabilă, derivată din malaria și varicela netratate serios. A suferit toată viața din cauza acestei eczeme de la baza nasului. Ca și liceul, nici studenția n-a fost ușoară: a fost exmatriculat de la Facultatea de Drept din București după șase ani în care, din cauza nefrecventării cursurilor și a examenelor nepromovate, a reușit să încheie doar primii trei ani. S-a înscris la Facultatea de Drept din Iași, pe care a terminat-o cu greu și fără a-și da examenul de licență. I s-a eliberat Cartea de avocat, dar n-a profesat niciodată. Frecventa cârciumile cu lăutari, unde îi plăcea să bea vin, niciodată bere. Era un băutor de nădejde și un boem care nu prea dădea pe acasă. La 35 de ani, i-a apărut prima carte, volumul „Plumb”, într-un tiraj de 500 de exemplare. S-a căsătorit cu Agatha Grigorescu, profesoară de limba română și ea însăși poetă, cu care a avut un singur copil, Gabriel, născut în 1931. A fost bolnăvicios mai toată viața: eczema netratabilă i-a afectat psihicul. A avut o mulțime de slujbe. Din cauza boemiei sale, dar și a bolii, îi era greu să respecte un program de lucru, cerea mereu concedii sau își dădea frecvent demisia. A murit la 22 mai 1957, în locuința sa din București, de lângă Șoseaua Giurgiului.

Romania frumoasa

594 2 1de Silviu Ghering

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

Prima femeie neurochirurg din lume: Sofia Ionescu Ogrezeanu

594 18 1de Oana Toma

Cu toate că spunea cu modestie că a deschis calea doamnelor către neurochirurgie doar în Europa de Est, la 17 septembrie 2005, după 30 de ani de cercetări, la Congresul Mondial de Neurochirurgie din Maroc, s-a certificat faptul că românca este prima persoană de sex feminin pe plan mondial care a practicat această meserie.

10 variaţii de fandări pentru picioare suple (II)

594 20 1de Raluca Grințescu

Fandările sunt un exerciţiu uşor de executat şi incredibil de eficient. Indiferent că obiectivul pe care-l urmăriți este acela de a vă tonifia partea inferioară a corpului, de a creşte masa musculară sau flexibilitatea, ar trebui să includeți fandări în antrenamentul dumneavoastră.

Vedete la un pas de moarte (I)

594 30 1de Silviu Ghering

Sunt celebri. Admirați. Iubiți. Talentați. VEDETE. Și sunt norocoase că se află încă în viață. Momentele teribile în care au fost la un pas de moarte le-au marcat viața. Nu și cariera. Au continuat să ne încânte. Fie că au fost împușcați, loviți sau accidentați, actori celebri ca Sharon Stone, Charlize Theron, Anne Hathaway, Drew Barrymore, George Clooney, Sylvester Stallone, Jackie Chan, Johnny Depp, Orlando Bloom, Jason Statham, Martin Lawreance, Ryan Reynolds, dar și cântăreți precum Eminem, 50 Cent sau Ozzy Osbourne au fost la un pas de moarte. TAIFASURI începe în acest număr un serial în care vă povestește teribilele momente de cumpănă ale „eroilor” dumneavoastră.