Main menu

header

533 30 2de Dana Purgaru

Robotul Myon, care are înălţimea unui copil în vârstă de 8 ani, este vedeta unui spectacol pus în scenă la Opera Comică (Komische Oper) din Berlin. Robotul, construit de cercetătorii de la Universitatea Humboldt din Berlin, joacă un rol central în spectacolul „My Square Lady”.

O călătorie de autodescoperire

Prestigiosul colectiv artistic Gob Squad şi numeroase departamente ale Operei Comice din Berlin au colaborat pentru a pune în scenă această reprezentaţie artistică. Inspirându-se din „Pygmalion”, de George Bernard Shaw, şi din celebrul musical „My Fair Lady”, de Frederick Loewe, colectivul artistic germano-britanic Gob Squad a colaborat cu savanţii de la Laboratorul de cercetări în neurorobotică de la Universitatea Humboldt din Berlin şi cu angajaţii de la Komische Oper din Berlin, încercând să răspundă la întrebări precum „Ce defineşte o persoană?” şi „Cum ar putea un obiect sau «o formă simplă de viaţă» să devină o persoană?”.

În „My Square Lady”, artiştii de la Gob Squad îl ajută pe robotul umanoid Myon să pornească într-o călătorie de autodescoperire. Misiunea lui Myon este de a explora opera, considerată „o uzină de emoţii” prin toate faţetele sale, iar, pe parcurs, robotul învaţă ce sunt emoţiile, cum sunt ele exprimate şi cum pot fi ele declanşate în rândul oamenilor.

Add comment


Security code
Refresh