Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

565 25 3de Dana Purgaru

Kashme Wahi, o elevă de 11 ani din Marea Britanie, şi-a obţinut un loc în înalta lume intelectuală după ce s-au aflat rezultatele testului Mensa în cazul său. Scorul de 162 o situează cu două puncte mai sus decât Stephen Hawking şi Albert Einstein.

Punctaj maxim, fără niciun efort

Wahi a decis să facă testul pentru a demonstra părinţilor săi, ambii consultanţi IT de management la Deutsche Bank din Londra, că poate. Rezultatul obţinut a fost impresionant - 162 de puncte în condițiile în care punctajul maxim în testul IQ este de 161 la adulţi şi 162 pentru cei sub vârsta de 18 ani. „Nu m-am pregătit suplimentar pentru acest test. Testul Mensa este despre logică şi bunul-simţ, am folosit abilităţile învăţate la şcoală”, a declarat Kashme Wahi.

Tânăra este în prezent elevă la Notting Hill West London şi Şcoala de juniori Ealing, unde și-a ajutat echipa să se poziţioneze pe locul al treilea la testul de matematică de anul trecut de la Oxford. Printre activităţile sale extracurriculare se numără tenisul de câmp şi şahul. La şah, Wahi a concurat la nivel naţional. Ea este considerată a fi unul dintre cei mai tineri oameni care, testaţi vreodată, au obţinut un scor perfect. „Kashme este una dintre cele mai tinere persoane care ajung la scorul de 162 de puncte într-un test supravegheat ca acesta, care poate fi luat numai de persoane cu vârste de peste 10 ani şi jumătate”, a declarat un purtător de cuvânt al Mensa.

Mensa este considerat a fi cea mai mare şi cea mai veche societate de măsurare a IQ-ului din lume. Calitatea de membru este deschisă tuturor celor care pot demonstra un IQ în topul celor 2% din populaţie, măsurat printr-un procedeu recunoscut sau omologat.

Add comment


Security code
Refresh