Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

593 30 2de Dana Georgescu

După şase ani de eforturi şi o investiţie de 30 de milioane de dolari, compania specializată în explorarea spaţială Moon Express Inc., cu sedii în California şi Florida, devine primul grup comercial care primeşte permisiunea pentru o misiune în afara Terrei.

S-a aprobat o sondă fără echipaj uman

Oficiali guvernamentali americani au precizat că Moon Express are aprobarea de a trimite o sondă fără echipaj uman pe Lună în al doilea semestru al anului 2017, potrivit „The Wall Street Journal”. „FAA a stabilit că lansarea unei sonde fără echipaj uman nu va pune în pericol sănătatea publică şi siguranţa, proprietăţile sau interesele naţionale ale SUA sau ale altor ţări”, se arată într-un comunicat oficial. „Nu este doar un moment crucial în istorie, ci depăşirea unei limite pentru întreaga industrie spaţială comercială”, a transmis cofondatorul şi directorul general al Moon Express, Bob Richards. Până acum, companiile private puteau efectua misiuni doar pe orbita Terrei.

Add comment


Security code
Refresh