Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

593 30 5de Dana Georgescu

Anul acesta ar putea fi declarat cel mai rău din istorie din cauza numeroaselor evenimente negative petrecute până acum, începând de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2011 din America.

Concurență... serioasă

Criza refugiaţilor, amplificarea terorismului în Europa, neașteptatul Brexit și mai ales impactul său încă nedeterminat, tentativa de puci din Turcia, răspândirea rapidă a virusului Zika, crimele pe motive rasiale din SUA, dar și apropierea controversatului Donald Trump de a deveni cel mai puternic om din lume sunt numai câteva dintre motivele care ar putea confirma teoriile celor care cred că anul în care ne aflăm este cel mai „negru”. Și alți ani au „candidat” la titlul de „Cel mai rău an din istorie”. Unul dintre cele mai importante exemple este considerat 1347, când în Europa a izbucnit epidemia cunoscută sub numele de „Marea Ciumă”. Timp de trei ani, molima a provocat moartea unei treimi din populaţia Bătrânului Continent, dar și mii de victime în Asia. Alte voci susţin că anul 1914 ar fi cel mai „negru”, din cauza izbucnirii Primului Război Mondial, care a declanșat ulterior evenimente cu efecte colosale, precum începerea Revoluţiei Bolşevice, răspândirea nazismului în Germania, declanşarea Holocaustului, proiectarea şi utilizarea bombei atomice, izbucnirea Războiului Rece şi situaţia tulbure din statele musulmane. O altă perioadă considerată ca fiind devastatoare pentru omenire este cea cuprinsă între anii 1942 şi 1943. Atunci, Holocaustul atinge apogeul, fenomenul fiind stopat d-abia la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Add comment


Security code
Refresh