Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

615 2 1de Silviu Ghering

Dincolo de propaganda turistică, mai mult sau mai puțin eficientă, România este o minune! O taină... Iar împreună vom descoperi bucuria de a respira aerul tare și curat al bogățiilor și frumuseților uitate ale acestui pământ magic, ţara noastră.

În Bran nu-i numai castelul de vizitat!

„Poarta” de intrare pe mirificul „coridor” Bran-Rucăr dinspre depresiunea Brașovului spre Câmpulung Muscel este arhicunoscută pentru castelul ce se înalță semeț pe o stâncă spre ieșirea din Bran către Moeciu. Nu la castel vrem să vă trimitem, ci la schi sau la săniuș, după preferință. Chiar în curba din care se urcă la castel, pe lângă patiseria „Mama Cozonacilor” (nu ratați cozonacul cu nucă, este o nebunie!), se face un drum lateral, există și un indicator pe șoseaua principală, „străjuit” de o parte și de alta de magazine diverse, nu aveți cum să vă rătăciți.

Strada Porții, poarta spre schi și săniuș

Drumul se cheamă Strada Poarta, toată zona respectivă se numește Valea Porții Bran, pentru că în paralel cu strada curge un pârâiaș inimos și zglobiu. De o parte și de alta a drumului găsiți, evident, pensiuni care oferă cazare pentru orice „buzunar”, de la studenți la... parlamentari. Avantajul unei cazări aici este că sunteți aproape de pârtie. Care vă așteaptă la aproximativ patru kilometri de Castelul Bran. Și nu una, ci trei! Trei pârtii de schi, de dificultăți diferite:

1. Zănoaga Sub Teleferic - dificultate medie, cu o lungime de 650 m, o diferență de nivel de 145 m, teleschi și nocturnă;

2. Zănoaga Variantă - pârtie dificilă, de 700 m, diferență de nivel de 183 m;

3. Zănoaga Baby Schi - dedicată începătorilor, pârtie ușoară, dotată cu teleschi și nocturnă.

Prețuri mai bune decât pe Valea Prahovei

Pârtiile din Bran beneficiază de tunuri mobile de zăpadă, iar la baza lor găsiți un centru de prim ajutor, o școală de schi și un centru de închirieri de echipament sportiv. Tot aici puteți încerca și experiența unei excursii pe ATV. Dacă alegeți pârtia de la Zănoaga, veți avea o surpriză în privința prețului teleschiului: biletele sunt la jumătatea celor de pe pârtiile din vestitele stațiuni turistice de pe aglomerata Vale a Prahovei.

Zănoaga Sub Teleferic are, de fapt, două pârtii: una pentru schi și una, în stânga cum priviți de la bază, doar pentru sănii. Iar amenzile pentru cei care intră cu sania pe partea de schi sunt mari!

Add comment


Security code
Refresh