Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

629 2 2de Silviu Ghering

Marie Fredriksson s-a născut la 30 mai 1958, într-un mic orășel sudez, Össjö, într-o familie cu trei copii. La 8 ani lua lecții de pian și compunea melodii ușoare, pe care le fredona frenetic ziua întreagă. La 10 ani a pus bazele primului său grup, Renat, format din ea și din doi prieteni, Björn și Mikael. La liceu a putut să studieze muzica doar de la 17 ani, apoi a urmat cursuri de teatru. La 20 de ani a debutat în formația Strul, trupa reușind să se facă auzită în Stockholm și să-şi lanseze primul cântec pe radio. A renunțat la Strul în 1984 și și-a lansat primul său album solo, urmat de altele, în 1985 și 1987. Are mare succes și, în 1986, împreună cu Per Gessle, înființează formația Roxette.

Au vândut peste 75 de milioane de înregistrări în toată lumea, au ajuns de patru ori pe locul 1 în topurile de specialitate din SUA. Concertele și albumele „curg”, dar când se simțea fericită complet, având și o viață personală reușită cu soțul ei, Mikael Bolyos, și cu cei doi copii ai lor, destinul i-a dat o mare lovitură: în septembrie 2002 i-a fost depistată o tumoare craniană. S-a operat și a urmat o lungă perioadă de tratament. Iar în 2004 a lansat un nou album solo! Urmat de altele, în 2006 și în 2007, dar fără concerte. Pe care le-a reluat în 2009! După un nou album în 2010, Roxette a pornit în cel mai mare turneu mondial în 2011 - peste 150 de concerte și aproape două milioane de spectatori. Extraordinara sa carieră a continuat și în 2014, cu un turneu aniversar, prelungit până în 2015. Totul s-a frânt în aprilie 2016, când medicii i-au interzis solistei să se mai obosească și a trebuit să anuleze toate concertele din cadrul turneului „Roxette 30th Anniversary Tour”. Starea sa de sănătate s-a deteriorat, și Per Gessle declara, spre sfârșitul anului, că „Marie este aproape oarbă la un ochi, însă problemele de la piciorul drept sunt mult mai grave. Nu îl mai poate mişca şi îi este imposibil să meargă. Nu a revenit cancerul. Medicii o îngrijesc și speră ca starea sa să se îmbunătăţească”. Nu s-a schimbat însă prea mult, și acum Marie trăiește departe de ochii lumii care a iubit-o atât de mult...

Add comment


Security code
Refresh