Main menu

header

Doctor Mircea Ioan: „Obezitatea poate fi ţinută sub control chiar şi la 50 de ani“

22-12-1de Ana-Maria Cocea

50 de ani poate fi vârsta ideală din toate punctele de vedere: familie, carieră şi sănătate. Puteţi avea un trup ferm doar dacă respectaţi o dietă echilibrată şi bogată în substanţe active. Cu cât consumaţi mai multă mâncare proaspătă, cu atât ţineţi departe bolile ce, la vârsta de 50 de ani, dau târcoale inevitabil. Doctorul Mircea Ioan (foto), specialist în endocrinologie la Institutul Naţional de Recuperare din Bucureşti, este de părere că înotul, gimnastica în apă şi alimentaţia sănătoasă sunt principalii factori care menţin corpul departe de temuta obezitate.

Dieta cu... calorii negative

25-10-1de Ana Trifan

Există alimente a căror digerare necesită mai mult efort, consumându-se astfel un număr mai mare de calorii faţă de cel conţinut de ele. Pare incredibil, dar este adevărat! Pe acest principiu se bazează şi dieta pe care v-o prezentăm săptămâna aceasta.

Cât îngraşă băuturile

de Elena Şerban

Toate femeile vor să fie slabe şi nici bărbaţilor nu le displace. Aşadar, încercaţi să depuneţi din ce în ce mai mult efort: mergeţi la sala de gimnastică, faceţi jogging prin parcuri sau consumaţi mâncare puţină. Poate beţi şi ceaiuri sau luaţi pastile pentru slăbit. Toate acestea sunt lucruri indicate în cazul în care vreţi să scăpaţi de nedoritele kilograme care nu vă lasă nici să dormiţi. Iată însă un aspect pe care foarte puţini dintre noi îl iau în calcul: băuturile. Doar nu degeaba beau manechinele apă plată cu lămâie.

Anda Avramescu: „Nu există nici măcar o cură-minune care să schimbe metabolismul!”

de Ana-Maria Cocea

Mâncarea este una dintre plăcerile vieţii pentru mulţi dintre noi, dar tot ce este gustos, din păcate, îngraşă. Asta însă doar dacă ne săturăm atunci când mâncăm! În cazul în care numai gustăm ce poftim, corpul nu îşi va modifica dimensiunile. Doctorul nutriţionist Anda Avramescu (foto) a găsit soluţia ideală pentru a ne simţi bine şi a consuma inteligent.

Victoria Beckham mereu în formă cu dieta prin arome

de Cristina Tache

Divele de la Hollywood urmează cu sfinţenie o dietă recomandată de nutriţionistul David Katz (foto). Două dintre cele mai frumoase femei din lume, Victoria Beckham şi Katie Holmes, îşi întreţin silueta cu ajutorul terapiei prin arome. Soţia lui David Beckham şi-a recăpătat formele la doar câteva săptămâni după ce a născut, iar jumătatea lui Tom Cruise a slăbit prin aceeaşi metodă după ce a devenit mămică. Ambele vedete au pierdut kilograme folosind „Trucul dietei cu aromă”, regim elaborat de David Katz.

Hrana congelată nu îngraşă!

de Maria Petrache

Congelatorul poate fi cel mai bun prieten al persoanelor aflate la dietă sau cel puţin aşa susţin nutriţioniştii britanici, care au alcătuit lista alimentelor congelate ce au efecte benefice asupra curelor de slăbire. Iată care sunt acestea, în rândurile următoare.

Alimente săţioase pentru silueta perfectă

de Maria Petrache

Oricât de mult v-aţi dori să arătaţi trăsnet şi să-i răvăşiţi pe bărbaţi atunci când vă zăresc, înfometarea nu este o soluţie pentru a avea siluetă de manechin! Este complet greşit să reduceţi din alimentele esenţiale unui organism sănătos şi să mâncaţi numai salate o zi, pentru ca următoarea să apelaţi la un fast-food! În lupta cu kilogramele în plus este esenţial să învăţaţi să mâncaţi alimente hipocalorice, dar şi săţioase în acelaşi timp, pentru rezultate durabile. Iată, aşadar, o listă cu produsele din care vă puteţi înfrupta pentru a arăta ca în reclamele tv.

O siluetă de vis cu dieta Hay

de Ana Trifan

- Fără înfometare, fără efort, dar cu rezultate sigure

V-aţi întrebat vreodată de ce nu „pică bine” la stomac o friptură cu cartofi prăjiţi sau pâinea cu brânză, urmate, eventual, şi de un desert din fructe? Un medic american a analizat modul în care alimentele ajung să se „lupte” în corpul nostru pentru a fi digerate, din cauza combinaţiilor alimentare greşite pe care le facem. Regulile propuse de doctorul William Howard Hay (foto) sunt simple, dar vitale pentru siluetă şi pentru sănătate.

Doctor nutriţionist Vera Daghie: „Detoxifierea e o necesitate şi nu un moft”

de Ana-Maria Cocea

Mesele îmbelşugate, vizitele la prieteni, însoţite şi de gustările dese şi diverse, şi-au cam pus amprenta pe trupurile noastre. Toxinele acumulate, radicalii liberi şi grăsimile din alimente s-au transformat în deşeuri greu de prelucrat şi de eliminat de organism. Cel mai bun lucru după perioada Sărbătorilor de Iarnă, pentru oricare dintre noi, este o cură de detoxifiere. Doctor nutriţionist Vera Daghie (foto) ne spune totul despre curăţarea colonului, dar şi despre otrăvurile regăsite în pastilele ce garantează detoxifierea şi slăbirea rapidă.

Mihaela Bilic: „Preparatele de Crăciun trebuie consumate în etape”

de Cristina Tache

Sărbătorile de Iarnă reprezintă momente de tihnă, în care stăm mai mult acasă, în jurul mesei, alături de familie. Masa de Crăciun, la noi, la români, este încărcată cu tot felul de bunătăţi din care ne înfruptăm, uneori peste măsură. Însă, preparatele „greoaie” pot avea efecte negative asupra corpului nostru: kilograme în plus, senzaţie de balonare şi chiar indigestii. Pentru a preîntâmpina toate aceste probleme este bine să ţineţi cont de câteva sfaturi. Nutriţionista Mihaela Bilic ne-a oferit anumite indicaţii despre cum să ne alimentăm în perioada Sărbătorilor, pentru a putea să ne bucurăm de momentele frumoase.