Main menu

header

Mai suple cu ajutorul castraveţilor

de Elena Nedelcu

Vara este anotimpul potrivit, dar şi indicat, pentru regimurile care se bazează pe fructe şi legume proaspete. Printre acestea se numără şi castravetele, un aliment ideal, care stă la baza unor diete eficiente. Nutriţioniştii îl recomandă deoarece este sărac în calorii, are calităţi depurative şi diuretice şi este bogat în fibre, care ajută la eliminarea grăsimilor.

Cartofii prăjiţi, adevărate „bombe“ de calorii

de Ana Trifan

Odată cu 150 de grame de cartofi prăjiţi (cât cântăreşte, în medie, o porţie mare de la un fast-food) veţi aduce în organism cel puţin 550 de calorii, iar o pungă de 100 de grame de chipsuri este echivalentul a peste 500 de calorii, care provin, în cea mai mare parte, din grăsimi nesănătoase. Aproape jumătate (44%) din conţinutul cartofilor prăjiţi îl reprezintă grăsimile, aşa că să nu vă miraţi dacă acest aliment este strâns legat de apariţia şi întreţinerea obezităţii.

Revoluţie în fitness: step-aerobicul

de Ana-Maria Cocea

Antrenamentele de step-aerobic au revoluţionat orele predate în sălile de fitness. Într-o perioadă în care comunitatea sportivă şi publicul larg semnalau probleme de sănătate generate de exerciţii intense, orele de step-aerobic au reuşit să le rezolve, numărându-se acum printre cele mai populare tipuri de sport. Andreea Zaragiu, instructor step-aerobic şi TaeBo la „Lady Fit”, ne-a destăinuit reţeta ideală a unui corp de vis.

Slăbiţi cu dieta adaptată grupei sangvine

25-09-1de Cătălina Tăgârţă

Grupa de sânge influenţează, într-o anumită măsură, comportamentul oamenilor şi chiar greutatea lor corporală. Potrivit medicului şi autorului american Peter J. D’Adamo (foto), dietele adaptate în funcţie de grupa sangvină au cel mai mare succes. Cu ajutorul lor putem şti ce ne prieşte şi ce nu, pentru a preveni anumite boli, pentru a încetini îmbătrânirea, pentru a trata obezitatea sau, pur şi simplu, pentru a ne menţine greutatea. Vă vom prezenta, pentru fiecare grupă de sânge în parte, alimentele permise, dar şi interzise, pentru a vă ajuta să slăbiţi.

Dieta macrobiotică, un mod de viaţă sănătos

19-07-1

de Elena Nedelcu

Dieta macrobiotică se bazează pe consumul redus de grăsimi, pe conţinutul ridicat de fibre şi pune accentul pe cereale integrale şi legume. Termenul macrobiotic provine din limba greacă şi înseamnă „viaţă lungă”, tocmai de aceea acesta este mai mult decât un regim de slăbit, reprezintă un mod de a trăi sănătos, care include, pe lângă alimentaţie, şi partea fizică, spirituală, ecologică. Regimul macrobiotic încurajează vieţuirea în armonie cu natura şi alimentaţia bazată pe ceea ce oferă aceasta la timpul şi în spaţiul respectiv. Printre vedetele care urmează această dietă şi sunt total satisfăcute de rezultate se numără Madonna, Thalia, Demi Moore (foto) şi Gwyneth Paltrow.

Secretul Gabrielei Cristea: apa

17-07-1de Maria Petrache

- Vedeta de la Kanal D vă sfătuieşte cum să slăbiţi fără prea mult efort

Gabriela Cristea are o căsnicie reuşită cu omul de afaceri Marcel Toader. Din mariajul lor mai lipseşte doar un copil. Pentru a se simţi pe deplin fericită, vedeta Kanal D a dat jos 20 de kilograme în ultima perioadă, dar ne-a spus că nu mai poate slăbi şi doreşte să consulte un nutriţionist în acest sens. Am fost surprinşi să aflăm şi că prezentatoarea emisiunii „Noră pentru mama” are o grădină în miniatură creată în propriul balcon.

Nutriţionist Marlena Pascu: „Slăbiţi sănătos cu dieta Dukan“

23-08-1de Cristina Tache

Noul regim de slăbit la modă adoptat de tot mai multe doamne şi domnişoare este programul Dukan. Cel care a inventat această dietă, Pierre Dukan, este unul dintre cei mai cunoscuţi nutriţionişti francezi, cu o activitate în domeniu de peste 30 de ani. Acest program se deosebeşte de altele prin faptul că, deşi asigură o pierdere rapidă în greutate, presupune şi o perioadă de menţinere, pe care o putem respecta cât mai mult timp posibil. Doctor nutriţionist Marlena Pascu (foto) ne-a explicat de ce această dietă dă rezultate şi cum trebuie ţinută corect.

Dieta care vă pregăteşte să fiţi vedete: New York

17-07-1de Ana Trifan

Dacă aţi admirat-o pe Heidi Klum defilând, la doar câteva săptămâni după ce născuse, în haine mulate şi fuste scurte, trebuie să ştiţi că îşi datorează silueta dietei „New York” şi antrenorului de fitness David Kirsch (foto).

Slăbitul brusc e foarte riscant

de Ana Trifan

Curele de slăbire (sau mai bine zis înfometarea), care presupun pierderea unui număr mare de kilograme într-o perioadă scurtă, duc deseori la probleme grave de sănătate. Mai mult decât atât, după o pierdere bruscă în greutate, kilogramele se reinstalează mult mai uşor.

5 mituri despre dietă, demontate chiar de medici

de Maria Petrache

Medicii atenţionează că o mulţime de sfaturi despre diete care circulă între prieteni sunt doar simple mituri şi nu au efectul scontat asupra organismului nostru. Aşadar, nu este suficient să bem foarte multă apă sau să facem ore întregi de sport dacă numărul de calorii pe care le consumăm este ridicat.

Nutriţionist Marlena Pascu: „Ardeiul iute este un aliment eficient în dieta anticelulitică”

23-08-1de Cristina Tache

Aspectul inestetic, de coajă de portocală, reprezintă o problemă pentru femeile de toate vârstele. De obicei apare pe şolduri, coapse şi fese, iar, odată instalat, cu greu mai poate fi eliminat. Celulita este de fapt o inflamaţie a celulelor adipoase, asociată cu acumularea de lichide celulare şi creşterea în volum a adipocitelor. Cauzele apariţiei acestei afecţiuni sunt numeroase, însă un prim pas în ameliorarea ei este adoptarea unei diete sănătoase, bazată pe anumite tipuri de alimente. Doctor nutriţionist Marlena Pascu (foto) ne-a vorbit despre ce înseamnă o dietă anticelulitică şi cum putem preveni şi reduce aspectul de coajă de portocală.