Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Dispariţia amintirilor traumatizante, un miracol ştiinţific!

629 17 1de Andrei Dicu şi Daniel Alexandrescu

Intelectul duce la rezultate teribile dacă este controlat şi supus. Altfel îţi poate distruge liniştea şi viaţa. Acest scenariu nefericit apare când cineva traversează o experienţă traumatizantă, care îl/o bântuie, uneori chiar pentru tot restul vieţii. Publicaţia „New Scientist” a elaborat un studiu complex, apelând la cazuri grave şi la savanţi, pentru a afla cum putem scăpa de amintirile negative.

Misterul oamenilor pietrificaţi

629 18 1de Carmen Ciripoiu şi Alexandru Brădescu

În inima orașului Napoli, în pustietatea capelei de la Sansevero, o capodoperă în stil baroc, misterul e la el acasă. Ineditul locului îl constituie două cadavre omenești care taie răsuflarea oricărui vizitator încă de la prima vedere. Deși au fost pur și simplu pietrificate, fiecare dintre artere, vene și viscere s-a păstrat perfect.

Munţii Bucegi, cartierul general al OZN-urilor?

629 19 2de Iulian D. Moleianu şi Claudiu Melinte

Centrul energetic din Bucegi a fost subiectul multor studii şi în aceeaşi măsură a dat naştere speculaţiilor. Se spune că zona este o poartă de ieşire din Universul terestru, ea constituind punctul planetei Terra plasat pe giganticul spaţiu geometric de conexiune universală. Din acest motiv, se vor- beşte foarte mult despre existenţa unor baze OZN aici.

Vocea lui Churchill şi orchestra Glenn Miller au terorizat azilul din Montrose

629 19 1de Andrei Dicu

Un azil de bătrâni din Scoţia a fost scena unei întâmplări şocante, relatată pe larg de presa britanică. Nu doar persoanele internate, ci şi cei din personalul medical au fost uimiţi de ceea ce veţi afla în continuare, astfel că ipoteza unei posibile halucinaţii a unui singur om este exclusă.

Incidente recente cu portaluri către alte lumi

629 20 2de Roxana Istudor şi Cristian Blănuţă

În anul 2012, NASA anunța că așa-numitele „Puncte X”, cunoscute de publicul larg drept portaluri către alte lumi sau dimensiuni, există deasupra Terrei și că agenția continua studierea acestora. Potrivit fizicianului Jack Scudder, aceste portaluri apar atunci când câmpurile magnetice ale Soarelui și Pământului sunt conectate. Totuși, nu se știe unde duc acestea. Iată câteva dintre cele mai recente incidente care implică acest tip de porți.

Beverley Gilmour, femeia care a murit... de 1.000 de ori

629 20 1de Roxana Istudor

În ultimii 30 de ani, Beverley Gilmour a mers în fiecare seară la culcare îngrozită de gândul că nu se va mai trezi. Este un caz celebru în toată lumea de persoană care experimentează moartea și apoi revine la viață, ritmic, în mod inexplicabil.

Pasarea phoenix, simbolul reînvierii

627 17 1de Sorin Dumitrescu şi Claudiu I.

Element de mitologie, Pasărea Phoenix a căpătat conotaţii speciale în creştinism, ajungând să aibă un rol important în concepţia despre renaştere.

Thomas Merrylin, om de ştiinţă sau... diavolul pe Pământ?!

627 18 1de Silviu Ghering şi Sorin Dumitrescu

Era august 2006 când autoritățile londoneze au dat liber la demolarea unei case vechi de peste 150 de ani care adăpostise un orfelinat. Muncitorii au descoperit în subsolul clădirii o ușă cu lacăt. Au spart-o, și ce le-a fost dat să găsească în spatele ei i-a marcat pe viață. Sute, dacă nu mii de cutii din lemn (atenție: nici până astăzi nu au putut fi deschise și înregistrate toate!), de diferite mărimi, sigilate şi catalogate cu mare atenţie, ascundeau peste 5.000 de exponate ale unor specii din alte lumi sau din coșmarurile cele mai adânci ale lumii noastre, care aveau să oripileze şi să fascineze în acelaşi timp. Ale cui erau, cine le-a „colecționat” și le-a „conservat”, unde le-a găsit sunt întrebări care chinuie și astăzi lumea științifică și nu numai...

„The Amityville Horror“, cronica unei crime de familie

627 20 3de Silviu Ghering şi Alexandru Filcu

Amityville este un orășel american de coastă din Long Island, la est de New York. Pe Ocean Avenue, la numărul 112, se găsește Casa Diavolului. Cel mai faimos caz de casă bântuită. Fenomenele paranormale au avut loc între anii 1974 şi 1976. Și au inspirat o serie de cărți și de filme de groază americane. „The Amityville Horror” este cel mai cunoscut. Legendele locale spun ba că un anume John Ketchum, care a fost acuzat în Salem, la sfârșitul anului 1600, pentru vrăjitorie și ars pe rug, ar fi trăit în locul în care a fost construită Casa Diavolului, ba că a fost amplasată exact pe situl unui vechi cimitir indian...

Există maşina timpului?

627 20 1de Carmen Ciripoiu şi Claudiu Melinte

Dacă până nu demult o mașină a timpului a părut mai mult o poveste science-fiction, se pare că lucrurile s-au schimbat. Și asta pentru că s-au descoperit trei proiecte incredibile, cu ajutorul cărora specialiștii spun că oamenii vor putea călători în trecut sau în viitor.

Întâlnire de gradul III cu vărsare de sânge!

624 18 1de Silviu Ghering şi Claudiu I.

Phil Schneider a fost o figură marcantă a cercetării în domeniul OZN (Obiecte Zburătoare Neidentificate), cu adânci implicații în teoria conspirației. Inginer diplomat, a lucrat în diferite proiecte guvernamentale americane, printre care cele din domeniul ufologic (UFO - Unidentified Flying Object, amintitele OZN-uri) de la baza militară Dulce din satul american New Mexico. A murit în condiții cel puțin suspecte, la 17 ianuarie 1996, când soția i-a descoperit cadavrul în apartamentul familial, versiunea oficială fiind că „s-a sinucis sugrumându-se cu o coardă de pian”. Au rămas și acum neelucidate multiplele vânătăi de pe întregul corp... Totul i s-a tras, spun la unison rudele, prietenii și cunoscuții, de la o serie de conferințe pe care le ținuse cu şapte luni înainte de moartea sa violentă despre bazele secrete ale Iluminaţilor, reptilienilor și Micilor Cenușii. La care ar fi avut accesul...