Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

610 19 3de Carmen Ciripoiu

Chiar dacă existența îngerilor răi, decăzuți, adică a duhurilor rele, este uneori contestată, însăși Sfânta Scriptură îi prezintă ca ființe reale, nu imaginare. Chiar dacă la început aceștia au făcut parte din lumea îngerilor buni, prin răzvrătire, au rupt comuniunea lor cu Dumnezeu, iar răul a devenit o a doua natură a lor. Un lucru supraomenesc este considerată și statuia îngerului negru din Cimitirul Oakland (Iowa City, SUA), despre care se spune că poartă un blestem de moarte.

Spiritul care nu și-a încheiat socotelile cu lumea reală

E posibil ca spiritele să viziteze locurile unde au trăit? Există lucruri care joacă feste rațiunii sau obiecte care pot emite vibrații foarte joase ce atacă psihicul, și nu numai? Cu siguranță, da, iar exemplul cel mai grăitor îl constituie statuia îngerului mort din SUA, despre care se spune că este încărcată de mistere și de energii negative. Mai mult decât atât, se crede că această statuie poartă un suflet demonic, dar și un blestem aducător de moarte, iar orice persoană care îndrăznește să o atingă va muri în cel mai scurt timp, uneori chiar în fața acesteia. Nimeni nu a reușit până în acest moment să descopere care este originea blestemului, însă există tot mai multe voci care susțin că un spirit care nu și-a încheiat socotelile cu lumea pământeană vrea răzbunare și omoară orice ființă care se apropie de acel obiect.

Nimeni nu are voie să-i deranjeze oasele lui Shakespeare

Un alt cavou blestemat este cel al marelui dramaturg William Shakespeare, unde se spune că sunt îngropate diferite obiecte, opere inedite ale autorului, dar și un epitaf al acestuia care aruncă un blestem asupra celui care va îndrăzni vreodată să-i „deranjeze oasele”. Cu câțiva ani în urmă, mormântul lui Shakespeare a fost renovat, însă fără a fi mutat, cum s-a zvonit la acea vreme. Motivul? Această decizie a fost luată pentru a evita blestemul scris în epitaf. Nici cimitirele din România nu sunt departe de lumea paranormalului. Din contră… În topul celor mai misterioase monumente funerare din țară se află straniul mormânt al unei mame, care se găsește în Cimitirul Dumbrava din Buzău, din interiorul căruia se spune că și acum se aud plânsete de copii. Mormântul care înfioară este vegheat de un ansamblu statuar colorat strident, care înfăţişează o mamă în mărime naturală care-şi strânge la piept cu disperare cei şase copii. Potrivit legendei, este vorba despre o femeie blestemată, căreia îi mureau copiii la scurt timp după naştere, chiar de Crăciun, fără ca vreun doctor să o poată ajuta. După şase prunci pierduţi, se spune că mama a murit şi ea, plângând, şi a fost înmormântată alături de copiii săi. Alţii spun că statuia aminteşte de un episod sângeros, în care soţul şi-ar fi omorât întreaga familie deodată. Indiferent care este adevărul, un lucru e cert: e greu de înțeles comunicarea cu lumea de dincolo…

Add comment


Security code
Refresh