Main menu

header

Pentru a scădea colesterolul, evitaţi produsele „hidrogenate“

545 12 1de Cătălina Tăgârță

Colesterolul reprezintă un tip de grăsimi care se regăseşte în sânge. Pentru buna funcţionare a celulelor corpului e nevoie de o anumită cantitate de colesterol. Cu toate acestea, în cazul în care valorile cresc peste măsură, el se depune pe peretele interior al arterelor, mărind șansele de apariție a bolilor de inimă.

Excesul de vitamina B12 vă umple de... acnee

545 04 1de Cătălina Tăgârță

Vitamina B12 este esenţială pentru producerea de sânge, dar și pentru buna funcţionare a sistemului nervos. Însă, ca orice exces, și consumul vitaminei B12 în cantități mari dăunează, în cazul de față cel mai afectat fiind tenul. Practic, persoana care își administrează produsul habar nu are că el este vinovat de apariția acneei.

Cum puteţi trata bolile gingiilor în doar o săptămână

545 14 2de Raluca Grințescu

Gingivita este cea mai uşoară formă a parodontozei, iar netratată poate avansa la parodontită de diverse grade. Parodontita agresivă apare la persoanele cu boli ale gingiilor, dar care par a fi sănătoase sau cel puţin nu au nicio altă boală pe care medicina convenţională a considerat-o cauză de parodontită. Parodontita cronică include inflamația ţesuturilor de susţinere a dinţilor, mergând până la pierderea dinţilor. Parodontita necrotizantă este o infecţie gravă în ţesuturile gingivale, în ligamentele parodontale şi în oase.

Cură pentru echilibrarea hormonală la femei

545 14 1de Raluca Grințescu

Există o rețetă veche folosită de femeile din China și din India pentru reglarea metabolismului și a sistemului hormonal feminin. Iată care este aceasta!

Stiri Sanatoase

de Dana Purgaru

Rinichi obţinuţi în laborator, la un pas de realitate

Oamenii de ştiinţă japonezi sunt pe cale să obțină în laborator rinichi complet funcţionali. Primele teste realizate pe animale au furnizat rezultate promiţătoare. Organele transplantate în organismele unor şoareci şi porci au funcţionat în mod corect, producând urină la fel ca organele naturale pe care le-au înlocuit. Eliminarea urinei din organism a reprezentat una dintre problemele majore cu care s-au confruntat „prototipurile” precedente, care s-au umflat sub presiunea lichidului acumulat şi apoi s-au blocat. Primele teste pe oameni vor fi realizate în câţiva ani. (D.P.)

Dispozitivul ce prezice moartea cu 30 de zile înainte

de Gabriela Niculescu

Moartea ne poate fi acum anunţată printr-o scrisoare, chiar dacă nu venită prin poştă, ci de la un sistem inteligent. Cercetătorii din Boston au creat un „supercomputer”, despre care au spus că ar fi capabil să prezică probabilitatea ca o persoană să moară în decurs de 30 de zile, cu o acurateţe de 96%. Medicii de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston au conectat monitoarele pacienţilor la acest sistem informatic, despre care se spune că ar fi mai bun decât medicii umani în ceea ce priveşte rapiditatea de detectare a unei afecţiuni.

Zerul reduce colesterolul şi combate anemia

544 13 2de Carmen Ciripoiu

La prima vedere, zeama acră și gălbuie care rămâne după ce brânza e scursă nu reprezintă mare lucru. Însă beneficiile sale uimitoare asupra sănătății îi uimesc și acum pe specialiștii în medicină naturistă, și nu numai.

Injecţia fără seringă: MicroHyala

544 13 1de Gabriela Niculescu

Seringa de care se tem milioane de oameni s-ar putea să îşi încheie cariera în medicină. Un banal plasture ar livra medicamentele total nedureros cu ajutorul unor ace miniscule, fără durere, fără sânge şi fără pericolul contaminării. Ideea nu e nouă, tot este învârtită de prin anii ’90, dar s-a lovit de diverse piedici, de la preţul ridicat până la riscul de rupere al miniacelor. Un grup de cercetători de la o universitate japoneză a găsit o metodă de a rezolva toate aceste probleme, iar plasturii s-au dovedit chiar mai buni decât acele pentru administrarea unor vacinuri. Aceştia poartă denumirea de MicroHyala.

Calea spre întărirea sistemului imunitar: organul fericirii

544 14 2de Raluca Grințescu

Există un organ în corpul nostru despre care se vorbeşte rareori, dar care, cu siguranţă, îşi merită din plin denumirea de „punct al fericirii.” Identificarea lui nu este dificilă. Este vorba, de fapt, despre o glandă localizată în piept, şi anume timusul. Această glandă este plasată către extremitatea superioară a cavităţii toracice.

Sănătate pe... pâine

544 14 1de Elena Şerban

Pâinea este un aliment practic indispensabil unei diete sănătoase, şi timp de secole a stat la baza alimentaţiei omului. Din păcate, atât calitatea tot mai proastă a pâinii pe care o găsim de cumpărat în mod curent, cât şi înţelegerea greşită cum că pâinea îngraşă îi fac pe mulţi să se lipsească de virtuţile ei. La nevoie, un om ar putea trăi doar cu pâine şi apă pe o perioadă destul de mare, în vreme ce alt aliment nu poate conferi susţinerea vieţii!

Persoanele cu dizabilităţi psihice pot avea şansa reintegrării sociale

544 15 1de Gabriela Niculescu

Analiza rezultatelor mai multor cercetări recente arată că, în România, persoanele cu dizabilități psihosociale reprezintă unul dintre cele mai discriminate și marginalizate grupuri, iar distanța societății față de aceste persoane este una dintre cele mai crescute din Europa. Tocmai de aceea, Grupul „Decid pentru mine!”, primul grup de inițiativă cetățenească din România, format din persoane cu dizabilități psihosociale, alături de Asociaţia ActiveWatch și Asociația din România de Psihiatrie Comunitară au chemat în sprijinul persoanelor cu dizabilități psihosociale reprezentanți ai autorităților publice, membri ai organizațiilor neguvernamentale și jurnaliști în cadrul evenimentului Cafeneaua publică „Decid pentru mine!”. Concluziile discuțiilor purtate sunt importante și-ar putea reprezenta un prim pas spre schimbare.