Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

de Gabriela Niculescu

Moartea ne poate fi acum anunţată printr-o scrisoare, chiar dacă nu venită prin poştă, ci de la un sistem inteligent. Cercetătorii din Boston au creat un „supercomputer”, despre care au spus că ar fi capabil să prezică probabilitatea ca o persoană să moară în decurs de 30 de zile, cu o acurateţe de 96%. Medicii de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston au conectat monitoarele pacienţilor la acest sistem informatic, despre care se spune că ar fi mai bun decât medicii umani în ceea ce priveşte rapiditatea de detectare a unei afecţiuni.

Formulează diagnosticări rapide

Sistemul a fost încărcat cu informaţii din ultimii 30 de ani, ce provin de la peste 250.000 de persoane, şi se bazează pe aceste date pentru a formula diagnosticări rapide. O diagnosticare rapidă poate duce la o vindecare rapidă, salvând potenţial numeroase vieţi şi prezicând, în alte cazuri, decesul iminent al unora dintre pacienţi.

Sistemul face diverse măsurători biologice

Dispozitivul colectează date medicale la fiecare trei minute şi face diverse măsurători biologice - de la concentraţia de oxigen şi până la tensiunea arterială. „Putem să prezicem cu o acurateţe de 96% momentul probabil în care un pacient va muri. Dacă acel computer îţi spune că urmează să mori, atunci vei muri probabil în următoarele 30 de zile”, a declarat medicul Steven Horng, coordonatorul proiectului.

Sistemul conţine informaţii medicale din ultimii 30 de ani, ce provin de la peste 250.000 de persoane, folosindu-le pentru a diagnostica afecţiunea mult mai repede decât o pot face doctorii

Google Glass, ochelarii ce furnizează istoricul medical

La începutul acestui an, medicii de la acelaşi spital din Boston au devenit primii din Statele Unite care au folosit Google Glass, o pereche de ochelari inteligenţi, cu memorie, în serviciile lor medicale zilnice. Medicii încarcă înregistrările medicale ale pacienţilor în această pereche de ochelari Google Glass şi le verifică online, în timp ce fac vizite în saloane, în loc să frunzărească dosare voluminoase în birourile lor. De asemenea, cadrele medicale au instalat şi o serie de coduri în panourile electronice amplasate în faţa saloanelor pacienţilor, pentru a putea să acceseze instantaneu înregistrările medicale ale acestora.

Add comment


Security code
Refresh