Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

580 15 3de Gabriela Niculescu

În timp ce cercetătorii din întreaga lume se străduiesc din răsputeri să găsească un tratament pentru boala devastatoare a secolului acesta, cancerul, am descoperit că există un tratament ce reduce semnificativ pierderea părului în cazul pacienților care fac chimioterapie. Sistemul de răcire DigniCap de la Dignitana acționează prin răcirea scalpului, fapt ce reduce fluxul sangvin în zona respectivă, astfel încât mai puține substanțe vor afecta foliculii piloși în timpul terapiei.

O cască de silicon conectatată la o unitate de răcire

DigniCap a demonstrat rezultate științifice excelente în studiile clinice, mai mult de opt din zece pacienți tratați rămânând cu suficient păr pentru a elimina nevoia unei peruci. DigniCap oferă o metodă sigură de răcire continuă a scalpului, cu o eficacitate ridicată și un nivel acceptabil al confortului pacientului. Sistemul constă într-o cască de silicon conectatată la o unitate de răcire și de comandă acționată de calculator. Lichidul de răcire circulă continuu prin canale în cască, asigurând astfel răcirea la nivelul scalpului în timpul chimioterapiei. Un sistem sofisticat de senzori asigură ca temperatura optimă să fie menținută în mod constant pe tot parcursul tratamentului. Scăzând temperatura normală a scalpului, sistemul protejează foliculii de păr de efectele dăunătoare ale chimioterapiei prin reducerea fluxului sangvin şi încetinirea metabolismului celular.

Se montează cu 30 de minute înainte de a începe tratamentul

Sistemul de răcire a scalpului se foloseşte la fiecare cură de administrare a chimioterapiei. Casca siliconică se montează pe capul pacientului de personalul medical care administrează perfuziile cu 30 de minute înainte de a începe tratamentul de chimioterapie. Apoi, o husă de neopren va fi plasată peste casca din silicon pentru a asigura izolarea și fixarea fermă. Casca se poartă nu doar până la finalul perfuziei, ci și pentru încă o perioadă stabilită după încheierea tratamentului de chimioterapie. În funcţie de medicamentele transfuzate şi de doză, timpul de răcire postperfuzie va dura între 30 şi 150 de minute.

Odată ce răcirea după perfuzare este completă, casca va fi păstrată pe cap timp de încă 15 minute, pentru a încălzi scalpul, diminuând astfel orice disconfort

Add comment


Security code
Refresh